Kedysi zvažovali ich potrat, teraz sú spojené dvojičky takmer doma

1,789
Kultúra života


DALLAS - Pred rokom sa Jenni a Dave Ezellovci rozhodli pre potrat svojich spojených dvojčiat. Ezellovci si totiž „nemysleli, že majú šancu“ žiť. Na potratovej klinike im doktor poradil, aby šli na konzultácie ohľadom toho, ako jazva z minulého cisárskeho rezu môže Jenni uškodiť, ak by šla na potrat.

Bol to len druhý lekár, ktorý im povedal, že chlapci môžu žiť. A teraz, deväť mesiacov po pôrode a osem mesiacov po operácii, ktorou dvojčatá oddelili, Owen a Emmett mieria do lôžkovej časti rehabilitačného centra.

Od operácie chlapci žili na novorodeneckej jednotke intenzívnej starostlivosti a prešli mnohými operáciami. Ich otec, Dave Ezell, povedal, že napriek tomu všetkému, „ak sa to skončí, budeme mať štyroch chlapcov, budeme mať rodinu“. Staršie deti Ezellovcov majú dva a osem rokov.

Jenni a Dave nemohli priniesť Owena a Emmetta domov, kým títo nemohli dýchať a jesť sami a kým sa nezotavili zo všetkých svojich operácií. Chlapci už teraz dýchajú sami, aj keď cez priedušnice dýchacích trubíc a sú kŕmení cez rúrky umiestnené v brušnej dutine.

Dave a Jenni sa učia, ako „sa robí s tými rúrkami, kým nebudú môcť chlapci jesť sami,“ udáva NBC Los Angeles.

Ezellovci, ktorí dôsledne verili Bohu ohľadom života svojich dvojčiat, spravujú blog od operácie, ktorá dvojičky rozdelila. Predávajú tričká, ktorých predaj pomôže financovať starostlivosť o chlapcov, rovnako ako poručnícky fond. Na tričkách možno čítať: „Zjavili sa na nich Božie skutky, Ján 9,1-3.“