Kazateľ zatknutý za „nenávistný čin“ kvôli citovaniu Biblie homosexuálovi

1,259
Kultúra smrti

Kresťanský kazateľ bol zatknutý a obvinený z nenávistného činu za to, že citoval z Biblie, Knihy Genezis, homosexuálovi. Ten sa ho pýtal, ako vidí Boh homosexuálov.

Gordon Larmour, otec jedného dieťaťa, káže na ulici od svojho obrátenia na kresťanstvo už sedem rokov. V deň incidentu, v júni 2016, rozdával letáky vo svojom rodnom meste Irvine, Ayrshire, keď k nemu pristúpila skupina mladých mužov. The Telegraph uvádza:

Povedal mužom: „Nezabudnite, že Ježiš vás miluje, že zomrel za vaše hriechy.“

Jeden z nich sa Larmoura opýtal, „Čo hovorí tvoj Boh o homosexuáloch?“ Odpovedal citátom z Knihy Genezis, že Boh stvoril Adama a Evu, aby plodili deti.

Dvaja muži sa hádali a Larmour tvrdí, že ho začali prenasledovať. Napriek tomu, bol to on, koho zatkla polícia a zadržala na celú noc. Bol obvinený za vyhrážanie a urážajúce správanie s priťažujúcimi okolnosťami súvisiacimi s predsudkami ohľadom sexuálnej orientácie.

„Myslím, že polícia to mala riešiť odlišne a vypočuť si aj moju verziu. Mali upokojiť chlapca a nechať to tak,“ uviedol Larmour pre Scottish Herald.

Dodal: „Počas súdu povedal chlapcov priateľ pravdu, že som ho nenapadol, ani som ho nenazval homofóbnymi nadávkami. Iba som odpovedal na jeho otázku a povedal som mu o Adamovi a Eve a Nebi a Pekle. Citovanie z Biblie nie je trestný čin.“

Šerif Alistair Watson súhlasil a zbavil Larmoura viny. Taktiež ho uznal nevinného z druhého obvinenia – útoku súvisiaceho s predsudkami voči sexuálnej orientácii. Larmour povedal: „Nerozumiem, prečo som vôbec bol zadržaný – reakcia bola úplne prehnaná a zabitý čas pre každého. Polícia ma nepočúvala. Okamžite sa zastali verzie homosexuálneho chlapca a prečítali mi moje práva.

„Mám pocit, že sa až príliš znažia vyzerať, že ochraňujú minority, ale zachádzajú príliš ďaleko. Chcel by som mať možnosť hovoriť ľuďom dobrú zvesť Evanjelia a myslím, že by som na to mal mať slobodu. Nehovoril som svoj názor – citoval som z Biblie.“

Andrea Williams, riaditeľka Kresťanského Právneho Centra uviedla: „Je veľkou úľavou, že sudca rozhodol v prospech Gordona, pretože tento prípad by jednoducho nemohol obstáť.“

 

Viktória Dandarová