Kazateľ ZATKNUTÝ, lebo povedal že HOMOSEXUÁLNE správanie je HRIECH

1,834
Kultúra smrti

Glasgow – Americký pouličný kazateľ bol zatknutý s pokutou £1000 vGlasgowe za to, že odpovedal okoloidúcemu na priamu otázku, že aktívna homosexualita je hriech . Shawn Holes bol zadržaný vo väzbe 18. marca, kde si ráno priznal vinu za obvinenia, že mal „homofobické poznámky...spôsobené náboženskými predsudkami.“

47 ročný Holes - bývalý svadobný fotograf z oblasti jazera Placid v štáte New York - bol v Glasgowe ako účastník evanjelizačného zájazdu v Británii so skupinou britských a amerických kolegov. Povedal: “hovoril som všeobecne o kresťanstve a o hriechu.”“Vyjadril som sa k tým ostatným témam len preto, že sa ma na to priamo pýtali. Boli tam homosexuáli, ktorí počúvali. Bolo ich asi šesť alebo osem, bozkávali sa a objímali. Pýtali sa “Čo si o tom myslíš?” A potom sa skupina homosexuálov obrátila na políciu so sťažnosťou. Holes sa neskôr vyjadril, že celá situácia vyzerala ako “zosnovaná prívržencami homosexuálnej kampane.”

"Keď sa ma priamo opýtali na homosexualitu, povedal som im, že homosexuáli riskujú Boží hnev, ak neprijmú Krista.”

Toto obvinenie, kotré vyplýva zo zákona škótskeho trestného práva z roku 2003, nahnevalo prívržencov slobodného prejavu v Británii a bolo kritizované aj agitátorom homosexuálov Petrom Tatchellom, ktorý povedal, že pokuta £1000 je „totálne neprimeraná“. Miestni kresťania podporujúci evaljelizačnú službu urobili zbierku atúto pokutu zaplatili.

Tatchell povedal pre noviny Daily Mail: “Cena za slobodu prejavu je tá, že sa niekedy musíme zmieriť aj s názormi, ktoré sú sporné a pohoršujúce. Tak ako by ľudia mali mať právo kritizovať náboženstvo, tak aj veriaci by mali mať právo kritizovať homosexualitu. Len podnecovanie k násiliu by malo byť ilegálne.”

Holes spomína, že sa ho vtedy iní ľudia pýtali, aký má názor na Islam. Povedal - verí, že je len jeden pravý kresťanský Boh, a že prorok Mohammed je “hriešnik tak, ako aj my ostatní.”

Dvaja muži počúvali, a rozprávali sa s políciou, ktorá k nemu potom pristúpila s hlásením: “títo ľudia vravia, že si povedal, že homoši idú do pekla.”

Povedal som im, že to som určite nepovedal, pretože nepoužívam výrazy ako ‘homoši’. Aj tak som bol zatknutý.”

Peter Kearney, hovorca katolíckej cirkvi v Glasgowe povedal pre Scotsman: “podporili sme legislatívu proti zločinom nenávisti, ale je ťažké zdôvodniť, prečo bol tento muž zatknutý za prejav svojho náboženského presvedčenia.

“Fakty tohto prípadu jasne ukazujú, že výrok je na základe náboženskej viery. Áno, použil silné slová, ale je to jasné náboženské presvedčenie a nie nejaká forma diskriminácie.”

Gordon Macdonald z organizácie pre Kresťanský výskum a vzdelávanie v Škótsku povedal, že “tento prípad je znepokojujúci. Chystám sa napísať hlavnému komisárovi Stephenovi Housemu z Strathclydskej polície, aby objasnil pracovné pokyny dané pojicajtom na zákrok v takýchto a podobných situáciách.”

V iných spravodajských novinách, krajský sudca zamietol celý prípad proti inému kazateľovi Paulovi Shawovi, ktorý bol zatknutý 19. februára v meste Colchester kvôli komentárom na tému homosexuálnej aktivity. Shaw, ktorý si vinu nepriznal, povedal, že “učil pravidelne asi tri alebo štyri roky bez akýchkoľvek problémov.” 

“Počas štyroch rokov som sa zaoberal homosexualitou asi iba dva krát.” Shaw povedal sudcovi, že je povinný konať podľa svojho svedomia, a že dnes je homosexualita v Británii vážny problém. Prípad bol zamietnutý pre nedostatok dôkazov a písaných výpovedí žalobcov.

Shaw tiež povedal, že “má dvojaké dôvody. Po prvé, krajina a spoločnosť, ktorá si necení rozdiely medzi dobrom a zlom, ako je obzvlášť evidentné v prípade homosexuality, musí potom čeliť aj dôsledkom.

Ako národ sa blížime k Božiemu súdu, ktorý nie je veľmi ďaleko, a pokiaľ neurobíme takéto správanie nezákonné, budeme musieť čeliť následkom,. Po druhé, na osobnej úrovni, tak ako je to aj s ostatnými hriechmi, je potrebné sa kajať, aby sme vošli do Božieho Kráľovstva.”Shawn so svojou rodinou :O

Krajský sudca David Cooper povedal Shawovi - “sú aj iné hriechy. Čo keby ste sa pre zmenu zamerali na tie?”

Medzitým nový výskum vedený v zastúpení náboženských znalcov Theos ukázal, že skoro 1/3 Britov si myslí, že kresťania sú ignorovaní a odstrkovaní, a náboženská sloboda je obmedzená. Autor správy professor Roger Trigg napísal: ”Slobodná spoločnosť by nikdy nemala umlčovať hlasy náboženstva, a tobôž nie v mene demokracie alebo fiktívnej nestrannosti.”

“Zrádzame svoje dedičstvo a robíme svoje terajšie postavenie pochybným, ak si vážime slobodu, ale zároveň si myslíme, že kresťanské princípy, ktoré inšpirovali toľko demokratických ideálov, sú zrazu zbytočné,” povedal.