Katolícki tradicionalisti chcú vedieť, či bol pápež Benedikt XVI. k abdikácii donútený CIA. Oslovili Trumpa

1,407
Neutral

Skupina amerických katolíckych tradicionalistov zaslala otvorený list Donaldovi Trumpovi s požiadavkou, aby vyšetrila, či sa ministerstvo zahraničných vecí a tajné služby USA v čase prezidenta Obamu nepodieľali na nútenej abdikácii pápeža Benedikta XVI.

Pod obsah listu sa podpísal ​​okrem iného aj tradicionalistický spisovateľ Chriss Ferrara, ďalej redaktor časopisu “The Remnant” Michael J. Matt a americký armádny podplukovník David L. Sonnier. Uvádza sa, že v e-mailoch ukradnutých v roku 2012 zo servera Johna Podestu, šéfa volebnej kampane Hillary Clintonovej, ktorá bola v tom čase ministerkou, Podesta a ďalší kolegovia diskutovali o tzv. “katolíckej jari”, ktorej hlavnou myšlienkou bolo vykonať v cirkvi zásadné zmeny, ktoré by ju nasmerovali ľavicovo-liberálne.

O rok neskôr náhle abdikoval konzervatívny pápež Benedikt XVI. zo zdravotných dôvodov. Poľský server wolnosc24 píše, že ho mohli k tomu prinútiť špeciálne služby prostredníctvom vatikánskej banky, ktorej finančné operácie boli zablokované pre podozrenie z prania špinavých peňazí. Taliansky novinár Maurizio Blondet vtedy do novín La Republica napísal, že “šlo o nástroj vydierania, po ktorom vtedajší pápež bol nútený odstúpiť zo svojej funkcie”.