Katolícka škola sa ospravedlňuje za distribúciu pro-life a pro-family letákov študentom

1,026
Matej Trančo
Kultúra smrti

Parížska katolícka škola sa ospravedlnila za distribúciu letáka do rúk študentov, ktorý otvorene obhajoval kresťanské učenie o sexe a posvätnosti života.

Šestnásť a sedemnásťročným študentom Notre-Dame de Sainte-Croix, súkromnej katolíckej školy, boli rozdané brožúry sexuálnej výchovy počas hodiny katechizmu.

Osemdesiat-stranová brožúta napísaná otcom Jean-Benoît Castermanom má názov: "Ako mať úspešný milujúci a sexuálny život." Podporuje abstinenciu, otvorene rieši príťažlivosť k rovnakému pohlaviu a odrádza od potratu.

Podľa Express.co.uk boli rodičia "zdesení".

V dôsledku sťažností riaditeľ Pierrick Madinier vydal tlačovú správu kde sa ospravedlňoval a tvrdil, že brožúra bola distribuovaná školským pastoračným tímom skôr než mal tú možnosť si ju prečítať.

Uistil rodičov, že pro-life a pro-family brožúra už viac nebude distribuovaná.

V brožúre otec Casterman píše, že dôvody homosexuálnej príťažlivosti sú zložité, ale homosexuáli "sú často obeťami zneužitia," alebo vyrastali "buď s nedostatočne alebo prehnane ochraňujúcimi rodičmi."

Kňaz hovorí, že ľudia si nevyberajú svoju sexuálnu orientáciu a z toho dôvodu "si homosexuáli zaslúžia našu plnú pozornosť."

Podporujúc svojich čitateľov aby hľadali pomoc u Krista otec Casterman píše, že "vás nedefinuje vaša sexuálna orientácia," dodávajúc "Nepodliehajte pokušeniu."

"Väčšina homosexuálov je veľmi nešťastná," varuje otec Casterman píšuc, že "len heterosexuálne páry môžu zažiť sexuálnu blaženosť." Ďalej píše: "Homosexualita bude vždy problematickou."

Tradičný kňaz taktiež píše priamočiaro proti potratom. Jeho brožúta vysvetľuje, že podstúpenie potratu spôsobuje "psychickú úzkosť" a ženy po potrate často trpia "traumou, úzkosťou či depresiami."

"Potrat je nenapraviteľným skutkom," varuje otec Casterman. "Je to rozhodnutie, ktoré budete ľutovať a ktoré vás bude prenasledovať po zbytok života."

Amazon.com ponúka brožúru, ktorá bola z francúzštiny preložená do španielčiny. Propagačný popis znie: "Táto kniha je určená všetkým mladým ľuďom ktorý chcú milovať a byť milovaní a všetkým tým, ktorí hľadajú pevné referenčné body v problematike lásky, sexuality a manželstva."

Brožúra sa snaží podať priamočiare a úprimné odpovede na sexuálne otázky.

"Súčasná nesmierne konzumná a relativistická spoločnosť neponúka príliš veľa odpovedí," pokračuje opis produktu od Amazonu, "a zaobchádza s týmito témami z povrchného uhla pohľadu ako keby bolo základnou témou o ktorej treba diskutovať iba ochrana a bezpečný sex."

"Chlapci a dievčatá spravidla hľadajú viac, než len hygienické rady ako sa vyhnúť ochoreniam či nechcenému tehotenstvu. Mladí ľudia musia byť podporovaní k tomu aby viedli krásny život, aby skutočne milovali a aby mali bohatú a hlbokú sexualitu. Nie je toto najlepší spôsob ako odpovedať na ich obavy, ako budovať šťastné rodiny a ako dosiahnuť lepší svet?"

Brožúra hovorí o "hodnote a kráse sexuality, manželstva a vernosti." Taktiež sa vyslovuje proti pornografii.

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.