Kardinál Sarah hovorí: Boj proti potratom je “súčasťou konečnej bitky… medzi Bohom a satanom”

1,800
Jakub Betinský
Kultúra života

Kardinál Robert Sarah hovorí, že potrat je “najväčšou tragédiou našich čias”, a že prolife hnutie je “súčasťou konečnej bitky… medzi Bohom a satanom”. Je zaujímavé, že kardinálova reč prišla iba tri dni na to, ako nazval pápež František problémy, ktorým čelia utečenci a migranti, “najväčšou tragédiou od Druhej svetovej vojny”. [informovali sme o tom TU. Editor]

“Najzarážajúcejším objektívnym znakom toho, že smerujeme do bezodnej priepasti je tragická sila, s ktorou je odmietnutý život”, povedal kardinál počas prednášky 25. marca vo Francúzsku. Tento deň, keď katolíci slávia Kristovo počatie v lone Panny Márie, je taktiež pripomienkou Medzinárodného dňa nenarodeného dieťaťa.

Kardinál Sarah povedal, že zabitie nenarodeného dieťaťa je o to tragickejšie, že ho mnoho ľudí už ani nevidí ako “zločin”, keďže sú voči jeho “hrôze otupení mocou médií a peňazí.”

“Je to hrôzostrašné, zločinné a svätokrádežné”, povedal počas toho, ako hovoril o nenarodených deťoch, ktoré sú potratené hlavne kvôli nejakej forme postihnutia.

Kardinál, ktorý je prefektom Kongregácie pre Boží kult, urobil tieto prehlásenia počas jednej udalosti v Paríži, ktorá pripomínala 23. výročie smrti božieho služobníka Dr. Jeromeho Lejeuneho.

1800 personnes hier pour la venue du cardinal Robert Sarah à l'église Saint Augustin. Une très grande journée ! pic.twitter.com/Zwe7ZIJqe5

— Nicolas Diat (@ndiat1) 26. marec 2017

(Preklad tvítu: 1800 ľudí včera prišlo kvôli kardinálovi Robertovi Sarahovi do kostola sv. Augustína. Skvelý deň!)

Lejeune bol francúzskym katolíckym genetikom, ktorý v roku 1958 objavil spojenie medzi chromozomálnou abnormalitou a chorobou ako Downov syndróm. Tiež je známy ako otec modernej genetiky.

Profesor Lejeune prišiel o Nobelovu cenu, pretože verejne nesúhlasil v povolením, aby sa jeho pokrokový objav použil na cielený potrat detí s Downovym syndrómom. Kvôli jeho nekompromisnej oddanosti životu,  ako aj kvôli jeho hlbokej viere, ho pápež Ján Pavol II vymenoval za prvého prezidenta Pápežskej akadémie za života. Otázka jeho svätorečenie sa otvorila v roku 2007.

Kardinál Sarah citoval varovanie, ktoré raz Lejeune dal popredným predstaviteľom kresťanských krajín, ktorí si mysleli, že ich krajiny by mohli súhlasiť s potratom a súčasne zostať kresťanskými.

“Ak chce niekto naozaj zaútočiť na Syna človeka, Ježiša Krista, tak je na to iba jeden spôsob: zaútočiť na synov ľudí. Kresťanstvo je jediné náboženstvo, ktoré hovorí: ‘Vašim vzorom je dieťa’, dieťa z Betlehemu. Ak sa naučíme nenávidieť deti, potom v tejto krajine nebude žiadne kresťanstvo”, citoval kardinál Lejeuneho.

Čo je v stávke v tejto celosvetovej bitke proti potratom je “prežitie ľudstva ako takého”, povedal kardinál.

“Pekelný ohnivý drak so siedmimi hlavami – ktorý je prototypom kultúry smrti, ktorú verejne odsúdil sv. Ján Pavol II vo svojom učení – stojí pred tehotnou ženou, pripravený, aby pohltil jej dieťa”, povedal Sarah.

“Áno, je to bitka… za život alebo za smrť”, dodal.

Poukázal na to, ako táto bitka zúri dokonca i voči najmenším ľudským bytostiam, malému embryu, “nevinnému a bezbrannému” ľudskému životu, ktorý, ako hovorí, musí byť ochránený, ak sa civilizácia nemá obrátiť na “barbarstvo”.

Strata “posvätného rešpektu voči ľudskému životu”, hovorí kardinál,  prepojená s pokrokom v genetike doviedla človeka k falošnej predstave, že je teraz pánom nad životom, ktorý s ním môže “manipulovať” ako sa mu zapáči.

Toto viedlo k “hrôzostrašnej” teórii “transhumanizmu”. Tento navrhuje “zlepšiť ľudstvo” skrz “triumf eugeniky a výberu najlepšieho genetického kapitálu medzi všetkými bytosťami za účelom vytvorenia ideálneho nad-človeka.”

“Transhumanizmus sa snaží prostredníctvom technických vied zrealizovať Prometeovský sen nacizmu. Bude tu nejaká nadradená rasa ako počas nacizmu? Ak áno, podľa akých kritérií? Ak podľa týchto, na akých ďalších budú stáť? A ak to bude tak, čo sa stane s pod-ľuďmi (ako ich volala nacistická terminológia), ktorých práca bude nahradená robotmi? Tieto otázky sú desivé a tuhne pri nich krv”, povedal kardinál.

“Ako ďaleko chceme zájsť na týchto pretekoch do pekla?”, dodáva.

Kardinál Sarah povedal, že ak by profesor Lejeune dnes žil, ochraňoval by dôstojnosť ľudskej osoby pred mnohopočetnými manipuláciami dneška, ktoré znehodnocujú význam toho, čo to znamená byť človekom.

“Bol by proti homosexuálnemu manželstvu, ktoré je nepravdivé a škandalózne a tiež proti anomáliám, ktoré sa nazývajú lekársky asistovaná reprodukcia a náhradné (surogátne) materstvo. Tiež by bojoval proti bezprecedentnej energii, ktorá sa skrýva za „genderovou“ teóriou, ktorá je v skutku šialená a smrteľná“, povedal.

Kardinál poďakoval prolife a pro-rodinným organizáciám, ktoré pracujú “trpezlivo a idú proti prúdu, aby bol život podporovaný a chránený, tak isto ako aj rodina, ktorá je jeho svätyňou a útočišťom.”

Povzbudil ich, aby nikdy nestratili zo zretele “posvätnosť života a rešpekt, ktorý si zasluhuje.”

“V živote každej ľudskej osoby, dokonca i tej najslabšej a najviac zranenej, je naozaj Boží obraz, ktorý žiari a ukazuje sa v celej svojej plnosti s príchodom a vtelením Ježiša, syna Boha Spasiteľa. Odvtedy je každý človek povolaný k plnosti života, ktorá presahuje jeho existenciu na zemi, pretože táto plnosť je účasťou na samom živote Boha”, povedal kardinál. 

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.