Kardinál Sarah: Boj proti potratom je "súčasť poslednej bitky...medzi Bohom a Satanom"

4,632
Milko Kostovič
Kultúra života

Kardinál Robert Sarah tvrdí, že potraty sú "najväčšou tragédiou našej doby" a otázka pro-life je "súčasťou poslednej bitky ... medzi Bohom a Satanom." Zaujímavosťou je, že Sarahove slová prišli tri dni potom, ako pápež František nazval problémy, ktorým čelia utečenci a migranti, "najväčšou tragédiou od čias Druhej svetovej vojny."

"Najvýraznejším objektívnym znakom, ktorý naznačuje, že ideme do priepasti, bezodnej jamy, je tragická sila (ktorá stojí za) odmietnutnutím života," povedal Sarah 25. marca počas prednášky vo Francúzsku. Ten deň, kedy katolíci oslavujú počatie Krista v lone Panny Márie, je tiež medzinárodným dňom nenarodeného dieťaťa.

Kardinál Sarah uviedol, že zabitie nenarodeného dieťaťa je o to tragickejšie, že mnohí ľudia to už nepovažujú za "zločin", pretože "znecitliveli" pred touto "hrôzou" dôsledkom pôsobenia finančných a mediálnych síl. 

"Je to skutočne hrozné, zločinecké a rúhavé," uviedol, hovoriac o predčasne narodených deťoch, ktoré sú predmetom potratov, kvôli svojim nedostatkom. 

Kardinál, ktorý je prefektom Kongregácie pre božský kult a disciplínu sviatostí, vystúpil v Paríži pri udalosti pripomínajúcej si 23. výročie smrti Božieho služobníka Dr. Jerome Lejeuneho.

(Preklad správy z Twitteru: 1800 ľudí pri príchode Kardinála Roberta Saraha v kostole sv. Augustína. Skvelý deň!)

Lejeune bol francúzskym katolíckym genetikom, ktorý v roku 1958 objavil spojenie medzi chromozómovými abnormalitami a chorobami, ako je Downov syndróm. Je známy ako otec modernej genetiky.

Verejné odmietnutie profesora Lejeuna, aby sa jeho prelomový objav použil proti nenarodeným deťom s Downovým syndrómom kvôli potratom, ho stálo Nobelovu cenu. Pre jeho nekompromisný záväzok k životu, ako aj kvôli jeho hlbokej viere, ho pápež Ján Pavol II. vymenoval za prvého prezidenta Pápežskej akadémie pre život. Otázka jeho svätorečenia bola otvorená v roku 2007. 

Kardinál Sarah citoval varovanie Lejeuna, ktoré raz učinil k lídrom kresťanských krajín, ktorí si mysleli, že ich krajiny môžu akceptovať potraty a naďalej zostať kresťanmi.

"Ak niekto chce naozaj zaútočiť na Syna človeka, Ježiša Krista, potom je tu len jediné cesta: zaútočiť na ľudských synov. Kresťanstvo je jediné náboženstvo, ktoré hovorí: Vašim modelom je dieťa, dieťa Betlehema. Ak ste sa učili pohŕdať dieťaťom, potom v tejto krajine nebude žiadne kresťanstvo," citoval kardinála Leujena. 

V celosvetovom boji proti potratom je v stávke "prežitie samotného človeka," uviedol kardinál Sarah. 

"Pekelný červenohnedý drak so siedmimi hlavami" - prototyp kultúry smrti, ktorú sv. Ján Pavol II. odsúdil vo svojom učení - stojí pred tehotnou ženou, pripravený zožrať jej dieťa pri narodení," povedal. 

"Áno, je to boj... medzi životom a smrťou," povedal. 

Poukázal na to, ako neutícha boj proti najmenším ľudským bytostiam, malému embryu, "nevinnému a bezbrannému" ľudskému životu, ktoré musí byť chránené, ak sa civilizácie nemá obrátiť k "barbarstvu". 

Strata "posvätnej úcty k ľudskému životu" spojená s pokrokmi v genetickej vede, viedla ľudí k falošnému názoru, že teraz sú pánmi života, ktorí ním môžu "manipulovať", ako sa im zráči. 

To viedlo k "desivej teórii transhumanizmu," ktorý predkladá "širšiu humanitu" prostredníctvom "triumfu eugeniky a výberu toho najlepšieho genofondu medzi všetkým bytosťami v záujme vytvorenia ideálneho nadčloveka." 

"Transhumanizmus sa snaží prostredníctvom technologickej vedy uskutočniť Prométeov sen nacizmu. Rovnako ako v nacizme, bude to jedná panská rasa? Ak áno, tak na základe akých kritérií? Ak sa tak stane, čo sa stane s podľuďmi, ako ich nazývala nacistická terminológia, ktorých práca bude nahradená robotmi? Tieto otázky sú desivé, až nás z nich mrazí," povedal kardinál Sarah. 

"Ako ďaleko zájdeme v týchto pretekoch do pekla?" dodal. 

Kardinál Sarah uviedol, že ak by bol dnes profesor Lejeune nažive, tak by bránil dôstojnosť človeka proti množstvu dnešných manipulácií, ktoré podkopávajú význam existencie človeka. 

"On by bol proti homosexuálnym manželstvá, ktoré sú falošné a škandálne, a tiež proti omylom, tzv. klinickým asistovaným reprodukciám a náhradnému materstvu. Tiež by bojoval proti tej výnimočnej energii, skutočne šialenej a smrteľnej, tzv. rodovej (gender) teórii," povedal Sarah. 

Kardinál poďakoval pro-life a pro-rodinným organizáciám, ktoré pracujú "trpezlivo a navzdory vyhliadkam, pre podporu a ochranu života, a rovnako tiež rodiny, ktorá je jeho svätyňou." 

Povzbudil ich, aby nikdy nezabudli na "posvätnosť života a na úctu, ktorú si zaslúži." 

"Skutočne, v živote každého človeka, dokonca aj v tom najslabšom a najviac zranenom jedincovi, svieti a prejavuje sa obraz Boha vo svojej sýtosti s príchodom a inkarnáciou Krista, Syna Spasiteľa Boha. Odteraz je každý človek povolaný do plnosti života, ktorý ďaleko presahuje rozmery jeho existencie na zemi, pretože je to účasť na samotnom živote Boha," povedal. 

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.