Kardinál si dovolil na kázni spomenúť ohrozenia rodiny. Stíha ho prokuratúra

1,066
Kultúra smrti

Arcibiskup španielskej Valencie, kardinál Antonio Cañizares, vo svojej homílii 13. mája obhajoval princíp rodiny pred nebezpečenstvami dnešnej doby, za čo sa naňho začal hon zo strany hnutia LGBTI a v súčasnosti ho stíha prokuratúra.

“Rodina je v súčasnosti v našej kultúre zastrašovaná nekonečnou hrozbou vážnych ťažkostí a nie je nikým chránená. Máme protichodné právne predpisy o rodine, činnosť politických a spoločenských síl, vrátane hnutí a akcií gay ríše, myšlienok radikálneho feminizmu, či najzákernejšej zo všetkého, rodovej teórie. … Rodina býva napádaná a ponižovaná, najposvätnejšie formy ľudského vzťahu sú zvrátené.”

Toto sú slová kardinála Cañizaresa, kvôli ktorým po ňom spustilo hnutie LGBTI prostredníctvom organizácie Lambda vo Valencii inkvizíciu. V súčasnosti čelí trestnému obvineniu. Prokurátor má teraz vyhradeného pol roka na to, aby rozhodol, či sú alebo nie sú jeho “nenávistné a homofóbne prejavy” právne postihnuteľné.

Toto všetko sa deje v Španielsku, kde 90 % populácie sa hlási ku katolíckej viere a jej celkový počet 40 miliónov tvorí ôsmu najvyššiu národnú katolícku populáciu na svete.

Kardinál však napriek hrozbám nechce ustúpiť a opakuje svoju kritiku gender-ideológie: “Potrebujeme rodinu a táto ideológia ju ničí.” Vyzýva všetkých, aby zareagovali na jej obranu a nemlčali. “Neumlčia ma,” vyhlasuje. “Keby som mlčal, bol by som zlý biskup.” Preto bude aj naďalej hovoriť pravdu, “aj keď ju niektorí neznášajú a aj keby ma za ňu ukrižovali.”

Už v októbri 2015 kardinál Cañizares spôsobil celoštátny rozruch, keď utečeneckú krízu označil za “inváziu prisťahovalcov” a utečencov za “trójskeho koňa”, čím si u niektorých politikov vyslúžil ostrú kritiku a výzvy na jeho rezignáciu.