Kardinál sa vyjadril, že Afričania nepodľahnú nátlaku západu, aby akceptovali homosexuálne 'manželstvá'

1,302
Kultúra života

Afričania nebudú akceptovať príkaz západného sveta, aby tolerovali homosexualitu a homosexuálne "manželstvá". Takto sa pred novinármi minulý mesiac vyjadril Senegalský kardinál, a to pred zasadnutím západoafrických biskupov.

"Sme si vedomí... že žijeme vo svete, kde sa ľudia zo západu, a to najmä Američania, správajú tak, ako keby mali myslieť a rozhodovať za zvyšok sveta," informoval Ghanaweb, že toto povedal kardinál Théodore Adrien Sarr, emeritný arcibiskup z Dakaru.

"My však hovoríme nie, nemôžete rozhodovať za zvyšok sveta," dodal Sarr, niekdajší predseda Regionálnej konferencie západnej Afriky, ktorý sa zúčastnil na zasadaní v Akkre, hlavnom meste Ghany.

Sarr taktiež varoval, že si Afričania musia dávať pozor, aby sa im nenaočkovalo súhlasenie s "manželstvom" rovnakého pohlavia. "My máme tiež svoju kultúru a tradície, a preto sa potrebujeme vyhnúť niektorým obmedzeniam západného sveta," povedal tento 79-ročný kardinál.

Tvrdí, že "Musíme robiť také veci, ktoré sú založené na našich tradíciách, praktikách a zvykoch...To, že vy to akceptujete ešte neznamená, že ostatní musia tiež."

Sarr zdôraznil, že katolícka cirkev "neodsudzuje ľudí, ktorí sú homosexuáli."

Podľa News Ghana sa ďalej vyjadril, že Cirkev "nemôže podporovať homosexuálne manželstvá, pretože Boh na rozmnožovanie stvoril muža a ženu. Je teda nutné rešpektovať Božie nariadenia".

Sarr si tiež myslí, že západný svet stráca vieru, a tak môže prižmúriť oči nad čímkoľvek. Zároveň žiadal Afričanov, aby žili svoj život podľa Božieho slova.

Podľa Ghanaweb sa na zasadnutí zúčastnilo 16 biskupov. Bolo to už druhé zasadnutie ohľadom RECOWA. Je to vlastne anglofónna a frankofónna biskupská konferencia západnej Afriky, ktorá bola zlúčená v roku 2009. Na jej slávnostnom otvorení sa zúčastnilo 150 biskupov, arcibiskupov a hodnostárov.