Kalifornia: film podporujúci homosexualitu ako súčasť vyučovania

1,543
Kultúra smrti

SAN FRANCISCO, 21. september 2009, (LifeSiteNews.com) – Hnutie zo San Francisca, ktoré sa prezentuje ako „najlepšie v propagácii LGBT médií“, tvrdí, že v Kalifornii sa prihlásili stovky štátnych škôl, aby sa na ich pôde prezentovali filmy a rozdávali propagačné materiály. Jeden z filmov zobrazuje chlapca, ktorý sa k svojej orientácii priznáva v bikinách svojej matky. V inom filme severoamerický indián hovorí o LGBT osobách (lesbičkách, gayoch, bisexuáloch a transgenderových osobách), ako o ľuďoch s dvomi dušami.

Filmy a príručky pre školy distribuuje nadácia Youth in Motion, ktorej cieľom je podporovať mladých. Okrem iného, príručky nabádajú študentov k tomu, aby si položili otázku, či náboženské a kultúrne slávnosti, ako napríklad židovský Bar Mitzvah, nevplývajú negatívne na životný štýl homosexuálov a transgenderových osôb.

Medzi prihlásenými školami je na zozname aj množstvo stredných škôl, ako aj základných škôl z hlavných či okrajových častí Kalifornie.

Kresťanský inštitút pre spravodlivosť Pacific Justice Institute (PJI) rodičom odporúča, aby si prezreli zoznam škôl a presvedčili sa, či do programu hnutia Youth in Motion nie je zapojená aj škola ich detí.

Rodičom inštitút taktiež odporúča, aby sa členov školskej komisie opýtali, či je premietanie filmov schválené okresom. Zatiaľ nie je jasné, či sa filmy premietajú počas vyučovania alebo len počas stretnutí klubov LGBT študentov. Filmy sú však jasne označené, že sú určené na prezentáciu v rámci vyučovania.

Brad Dacus, prezident PJI uviedol: „PJI bude aj naďalej skúmať, či školy a rodičia majú naozaj možnosť tomuto programu povedať nie a či sa toto právo neporušuje premietaním tých filmov na pôde školy. Všetci rodičia, ktorých námietky proti programu škola ich detí nerešpektuje, by mali urýchlene kontaktovať PJI.“