Jihadwatch reaguje na Jána Figeľa

947
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Ján Figeľ: Musíme rozlišovať medzi islamom a terorizmom.

Robert Spencer: Skvelá myšlienka! Teraz už len presvedčiť samotných teroristov, aby to urobili.

"Žiadne náboženstvo by to neurobilo" povedal vojak, ukazujúc na príšerne zdemolovaný kostol. "Oni sú teroristi."

Zostáva záhadou, prečo prakticky každý cíti potrebu kryť a čistiť obraz islamu. Zdá sa však, že tento vojak a Ján Figeľ majú pravdu: Korán hovorí: "Ak by Aláh neviedol niektorých ľudí naspäť pomocou druhých, tak by boli kláštory, kostoly, synagógy a mešity, kde je často spomínané meno Alaha, zbúrané a zničené.” (22:40)

Avšak, moslimskí klerici toto často interpretujú s odkazom iba na kostoly a synagógy, v ktorých sa každý stal moslimom a nie na kostoly a synagógy "neveriacich spomedzi ľuďmi knihy" (Korán 98:6) — a tým sa skutočne myslia Židia a kresťania. Zničenie alebo premena kostolov na mešity je jednoducho v poriadku, a existuje pre to mnoho prípadov v islamskej histórii, najmä keď si krajiny znovu podmanili džihádisti, ako je to v prípade Hagia Sofie v Konštantínopole, katedrály sv. Jána Krstiteľa v Damasku a iných. 

Článok informujúci o myšlienke Jána Figeľa:

"Musíme rozlišovať medzi islamom a terorizmom," World Watch Monitor, 28. novembra 2016:

Zachovávanie rozdielu medzi islamom a terorizmom môže určite zabrániť konečnému "Stretu civilizácii", hovorí diplomat EÚ. 

"Všetka táto nenávisť a krviprelievanie je zneužitím náboženstva," povedal Ján Figeľ, prvý osobitný vyslanec Európskej komisie pre podporu slobody náboženského vyznania alebo viery mimo EÚ. Zlyhanie v oddeľovaní fanatikov od náboženstva, ku ktorému sa hlásia, by mohlo dokonca podnietiť k tretej svetovej vojne, uviedol slovenský poslanec 26. novembra vo Viedni na akcii usporiadanej organizáciou náboženskej slobody ADF International.

Figeľ, ktorý je vo funkcii od mája, zdôraznil slová irackého kresťanského vojaka, vracajúceho sa do kostola v nedávno oslobodenom meste Qaraqosh.

"Žiadne náboženstvo by to neurobilo" povedal vojak, ukazujúc na príšerne zdemolovaný kostol. "Oni sú teroristi."

"Schvaľujem toto rozlišovanie," povedal Figeľ s tým, že kresťanstvo bolo v minulosti zneužívané na dosahovanie násilných cieľov. "Nemiešajte zločincov s náboženstvom, ktoré zneužívajú," dodal.  

Ďalší rečníci na akcii s názvom "Angažovaní: Kresťania pod tlakom v Európe i mimo nej", boli napr. švédsky europoslanec Lars Adaktusson a maďarský poslanec Tamás Török, zástupca maďarského štátneho tajomníka na novom úrade, ktorý je zodpovedný za pomoc pre prenasledovaných kresťanov.

Adaktusson povedal, že hoci "je tu veľmi jasné spojenie" medzi organizáciami, akou je Islamský štát a islamom, "musíme byť veľmi opatrní, aby sme neobviňovali moslimov z teroristických útokov"....

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.