ISIS núti sexuálne otrokyne k potratu

791
Matej Trančo
Kultúra smrti

Dvanásteho marca New York Times vydal hlboko znepokojujúci článok s podrobnosťami o zneužívaní žien, ktoré boli zajaté ISIS. Podľa rozhovorov s 37 ženami ktoré utiekli od tzv. Islamského štátu bojovníci veria, že im islamský zákonník dovoľuje znásilňovať zajaté ženy iba ak nie sú tehotné. Citujú stredoveké pravidlá, ktoré zakazujú aby mal muž sex so svojou otrokyňou ak je tehotná.

V dôsledku tohto obmedzenia bojovníci ISIS rutinne nútia svoje otrokyne aby brali antikoncepčné pilulky alebo injekčnú antikoncepciu pred tým, ako ich znásilnia. Okrem toho ak sú už ženy tehotné pri ich zajatí, bojovníci ISIS ich občas nútia k potratom.

Jedna 20-ročná žena, ktorá je v druhom trimestri tehotenstva, opísala to, ako bola nútená vziať si potratové pilulky. Skryla ich pod jazykom. Iná žena, taktiež 20-ročná, opísala ako bola opakovane mlátená do oblasti brucha po odmietnutí potratu. Nakoniec sa jej podarilo utiecť a porodiť zdravého chlapca.

Použitie potratu ako zbrane proti ženám nie je obmedzené na tzv. Islamský štát. Keď Timothy Smith oplodnil svoju 13-ročnú nevlastnú dcéru, zobral ju na kliniku Plánovaného rodičovstva v Colorade aby zakryl svoj trestný čin. Namiesto toho aby klinika oznámila zjavné znásilnenie radšej vykonala potrat bez akýchkoľvek otázok a dievča poslala naspäť k násilníkovi. Iní znásilňovači detí vrátane Luis Gonzalez-JoseJohn Blanks, Jr.Adam GaultJoseph ColesKevon WalkerEdgar Ramirez, a Grey David Woods taktiež nútili svoji obete k potratom v zariadeniach organizácie Plánované rodičovstvo (Planned parenthood) za účelom zakrytia svojich trestných činov.

Pozn. editora - Planned parenthood je popredná propotratová organizácia z USA. Tu je zoznam ich najväčších podporovateľov.

Ako je to u nás? Poznáte firmy ktoré podporujú propotratové organizácie na SK? Napíšte nám do FB komentov!

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO.