Investigatívny vyšetrovateľ David Daleiden sa vydal texaským úradom

1,410
Kultúra smrti

David Daleiden, 27-ročný investigatívny vyšetrovateľ, ktorý zverejnil videozáznamy, ako organizácia Plánované rodičovstvo dostáva peniaze za predaj častí orgánov a tkanív potratených detí, sa vydal miestnym orgánom v Houstone.

Daleiden poskytol odtlačky prstov o 8:38 miestneho času.

Niekoľko pro-life aktivistov ho čakalo na chodníku držiac plagáty s nápismi, že je odvážny a hrdina. Niektorí mu začali tlieskať, keď vchádzal do budovy.

„Nech ťa Boh žehná! Nech ťa Boh žehná!“ povedal mu jeden z nich, ako vstupoval do Action Bail Bond. Očakávalo sa, že zaplatí kauciu a potom ho pustia.

Jeho spolupracovníčka Sandra Merrittová, ktorá je investigatívna novinárka v Centre pre lekársky pokrok, prišla na políciu o deň skôr a zaplatila kauciu v hodnote 2000 dolárov.

Daleiden venoval tridsať mesiacov svojho života tomu, aby prenikol do celej mašinérie s potratmi. Spoločnosti pre plánované rodičovstvo ponúkal veľké sumy peňazí za predaj časti telíčok potratených detí a natáčal, ako hlavní predstavitelia spoločnosti ochotne prijímajú peniaze.

Ich filmy pobúrili verejnosť, keď v júli minulého roku zverejnili video, v ktorom generálna riaditeľka zdravotníckych služieb organizácie Plánovaného rodičovstva Dr. Deborah Nucatolová rozpráva, ako získavajú končatiny nenarodených detí a popritom je šalát a popíja víno

Naliehavé: Podpíšte petíciu určenú veľkej porote v Harris County na stiahnutie obvinení proti Davidovi Daleidenovi a Sandre Merrittovej. Petíciu môžete podpísať kliknutím sem.

V Texase nafilmovali Melissu Farrellovú, riaditeľku výskumu pre pobrežie Mexického zálivu Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, ktorá rozmýšľa, ako má správne napísať faktúry, aby dobre odôvodnila zvýšené honoráre vo finančných výkazoch.

Daleiden a Merrittová predložili príjmové doklady s podpisom Farrellovej, ktoré dokazujú, že Spoločnosť pre plánované rodičovstvo profituje z obchodovania s ľudskými orgánmi a zverejnili ďalšie video, v ktorom sa Farrellová priznáva, že tieto príjmy tvoria "zisky", ktoré prispievajú k "výnosnosti spoločnosti".

Predávanie ľudských orgánov za "značnú odplatu" sa hodnotí ako ťažký zločin podľa federálneho ako aj texaského zákona.

Veľká porota v Harris County však nebrala ohľad na praktiky zamestnancov výskumu pre pobrežie Mexického zálivu Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a obvinila Daleidena a jeho spolupracovníčku Sandru Merrittovú zo zločinu druhého stupňa kvôli “manipulácii so štátnym dokumentom” a z priestupku porušenia štátneho “zákazu nákupu a predaja ľudských orgánov”.

Texaské zákony umožňujú vydanie takýchto závažných obvinení, ktoré predstavujú dvadsať rokov odňatia slobody alebo pokutu až vo výške 10,000 dolárov, ak je porota presvedčená, že “zámerom spáchania trestného činu bolo podviesť alebo poškodiť inú osobu”.

Štyria republikánski kandidáti na prezidenta uviedli, že ich prekvapila, znepokojila a rovnako zarmútila skutočnosť, že obvinenia boli vynesené práve proti investigatívnym vyšetrovateľom.

Člen Kongresu Trent Franks prirovnal ich obvinenia k “epizóde zo seriálu Akty X”.

Cheryl Sullengerová, viceprezidentka pro-life organizácie Operation Rescue, sa obáva, že toto trestné stíhanie odradí ďalších ľudí, ktorí by mohli svedčiť.

Napriek žiadostiam o zbavenia obvinení sa advokát Devon Anderson v Harris County vo videu vyjadril, že obidvoch vyšetrovateľov "čaká súdny proces".

Daleiden a Merrittová, ktorí bývajú v Kalifornii, sa rozhodli nahlásiť na polícii, a ak to bude potrebné, bojovať proti obvineniam na súde.

Petíciu na stránke LifeSiteNews za zrušenie obvinení už podpísalo viac ako ako 100 000 ľudí. Prvá várka podpisov už bola predložená advokátovi Andersonovi.