Ideme do boja! 40 dní za život začneme od zajtra 8.00 na Kramároch

1,968
Kultúra života

Cieľom najväčšej jarnej kampane, ktorá sa v stredu začne vo viac ako 340 mestách sveta, je ohlasovať pravdu, že život sa začína počatím. Ľudia všetkých vierovyznaní sú pozvaní zapojiť sa do modlitieb, pôstu a všetkých sprievodných aktivít už po druhýkrát aj na Slovensku.

40-dňová kampaň, ktorá sa začne na Popolcovú stredu 1. marca 2017 a potrvá do 9. apríla 2017, zahŕňa modlitby a pôst na úmysel ochrany nenarodeného života. Počas kampane sa zároveň koná pokojná vigília priamo pred Nemocnicou akad. L. Dérera na bratislavských Kramároch.

Aj keď sa kampaň 40 Days for Life pôvodne začala v USA v mestečku Bryan/Collage Station v štáte Texas ako jednorazová akcia, postupne sa do nej zapojili stovky ďalších miest a následne aj krajín s viac než 725 000 dobrovoľníkmi. Medzi krajiny, ktoré sa prvýkrát zapoja do iniciatívy počas jarnej kampane 2017, patria Dominikánska Republika, Taliansko, Paraguay a Zimbabwe.

Celosvetovým viditeľným výsledkom 40 dní modlitieb a pôstu je 12 668 zachránených bábätiek, 143 obrátených lekárov a 83 zrušených potratových kliník. Všetci ľudia dobrej vôle bez ohľadu na vierovyznanie sú preto pozvaní zapojiť sa do ochrany počatého života. Lebo na každom živote záleží.