Homosexuali ZNESVÄTCOVALI sv Omšu. Kňaz musel chrániť EUCHARISTIU!

1,780
Kultúra smrti

Holandský katolícky kňaz musel čeliť protestom homosexuálov na nedeľnej svätej omši po tom, čo odmietol dať sväté prijímanie verejnému homosexuálovi - 'princovi' karnevalu. Keďže sa kňaz obával znesvätenia sviatosti a svätokrádeže, rozhodol sa prijímanie radšej vôbec nerozdávať.

„Čas svätého prijímania je chvíľa rešpektu a úcty, nie predmet protestov,“ povedal otec Luc Buyens.

Protestujúci pod vedením člena mestskej rady Dicka Boonmana a Henka Krola, editora publikácie nazvanej Gay Krant, rozdávali ružové trojuholníky s nápisom „homo“, aby ich účastníci počas omše mali pripnuté na hrudi. Tento protest sa vo farnosti uskutočnil po tom, čo sa 13.2.2010 otec Buyens rozhodol odoprieť sväté prijímanie homosexuálovi Gijsovi Vermeulenovi (24).
Vermeulen bol „princom“ každoročného karnevalu mesta. Tento karneval je tradičná oslava pred pôstom. Počas tradičnej karnevalovej omše princ karnevalu má za úlohu predniesť kongregácii prejav, a potom ich viesť v procese svätého prijímania.

Keďže však Vermeulen zverejnil svoju aktívnu homosexualitu ešte pred slávnosťami, otec Buyens ho kontaktoval týždeň pred karnevalovou omšou a upovedomil ho, že nebude môcť pristúpiť k sv. prijímaniu. Ponúkol mu možnosť požehnania a povolil mu dať príhovor kongregácii. Vermeulen sa sv. omše zúčastnil a vyjadril sa, že nechce „pokaziť oslavu“, ale po požehnanie si neprišiel.

Ako odpoveď na tento protest sa otec Buyens rozhodol, a to po konzultácii so svojím biskupom v Den Bosch, že nebude distribuovať sväté prijímanie na sv. omši.

Diecéza dnes vydala vyhlásenie, že slávnosť sv. omše nie je miesto na protesty. Zdôraznila, že sklon k homosexualite neprekáža osobe prijímať sv. prijímanie, ale je to práve aktívna homosexualita, v ktorej je problém. Diecéza vyzvala rešpektovať učenie katolíckej cirkvi, aby tak praktizujúci homosexuáli nepristupovali k prijímaniu.

Rádio Holandsko s celosvetovým vysielaním oznámilo, že o. Buyens po nedeľňajšej sv. omši povedal, že si stojí za tým, aby sa sv. prijímanie nerozdávalo praktizujúcim homosexuálom.

DutchNews.nl oznámil, že homosexuálni aktivisti plánujú protest budúcu nedeľu v katedrále sv. Jána v meste Den Bosch, aby tak vyjadrili svoj nesúhlas s biskupom.