Homosexuálni rodičia zneužívali chlapcov, ktorých mali v pestúnskej starostlivosti. Dostali len 5-ročný trest

1,903
Kultúra smrti

Anglicko, Veľká Británia, 26. júna 2006 (LifeSiteNews.com) - The Times Online v roku 2006 hlásil, že homosexuálny pár, ktorý sexuálne zneužíval chlapcov umiestnených do ich pestúnskej starostlivosti, dostal tresty vo výške len päť a šesť rokov.

Obaja muži Ian Wathey (41) a Craig Faunch (32) boli odsúdení za sexuálne obťažovanie 8-14 ročných chlapcov, ktorí boli v ich pestúnskej starostlivosti.

Times oznámilo, že mužov ako pestúnskych opatrovateľov odsúhlasila pred tromi rokmi Metropolitná okresná rada mesta Wakefield, pričom už po niekoľkých mesiacoch začali obťažovať chlapcov umiestnených do ich starostlivosti. Oboch mužov odsúdili za viaceré sexuálne aktivity s dvoma 14-ročnými chlapcami a Faunch bol odsúdený aj za používanie videokamery, ktorou natáčal dvoch osemročných chlapcov počas toho, ako sa sprchovali. Watheyho tiež uznali za vinného z podnecovania detí k tomu, aby sledovali homosexuálnu pornografiu.

Za zneužívanie detí Wathey dostal päťročný trest a Faunch šesťročný.

Začiatkom januára 2006 bolo Spojené kráľovstvo zdesené, keď istého pedofila odsúdili za únos a znásilnenie trojročného dievčatka, pričom dostal len najnižší, t.j. 5-ročný trest. Craig Sweeney, ktorý bol nedávno predčasne prepustený zo svojho trojročného trestu za neslušné napadnutie šesťročného dievčaťa a únos batoľaťa z domu a za napadnutie vo svojom byte a ktorý [menšiemu dievčatku] spôsobil také zranenia, že potrebovalo hospitalizáciu, bol za tento zločin odsúdený na doživotné väzenie. Uviedol však, že už za 5 rokov bude mať nárok na podmienečné prepustenie.

Sociálne služby boli už čoskoro [po adopcii] informované o tom, že Wathey a Faunch fotografovali chlapcov v ich pestúnskej starostlivosti počas močenia, prijali však obranu mužov, že sa tým len snažili uviesť chlapcov do rozpakov, aby si nabudúce zatvárili dvere do kúpeľne a povedali, že boli „naivní a hlúpi“, keď si z toho urobili fotku.

Sociálne služby mesta Wakefield uviedli, že ministerstvo preskúmalo [adopčné] postupy, aby sa z toho poučilo; musí sa však ešte vykonať úplné nezávislé vyšetrovanie.

Michele Elliott, riaditeľka detského charitatívneho útočiska Kidscape, pre BBC povedala, že Rada by mala niesť zodpovednosť za to, ako zareagovala na skoršie správy a odsúdila nízky trest, ktorý tento pár dostal.

[Títo muži] po sebe zanechali štyri traumatizované deti a naštrbili dôveru, ktorá do nich bola vložená. Myslím si, že skutočnosť, že použili pestúnskú starostlivosť na to, aby dostali a zneužívali deti je takým porušením dôvery, že by mali dostať minimálne 10-ročný trest.“

Správa z roku 2002, ktorú publikovala Americká rada pre skúmanie rodiny (US Family Research Council) zostavila dôkazy, ktoré ukazujú jednoznačnú súvislosť medzi homosexualitou a pedofíliou. Štatistiky ukazujú, že homosexuálni muži, ktorí predstavujú menej ako 3 percentá dospelej mužskej populácie, sa dopúšťajú neúmerného počtu (jednej tretiny a viac) prípadov pohlavného zneužívania.

Britská vláda v roku 2002 schválila návrh zákona, ktorý umožňuje, aby si homosexuálne páry adoptovali deti.

Ian Wathey a Craig Faunch vstúpili do civilného zväzku 5 týždňov predtým - na základe nových právnych predpisov Spojeného kráľovstva, ktoré uznávajú zväzky osôb rovnakého pohlavia.