Homosexuálne manželstvá ekonomicky výhodnejšie pre štát?

1,408
Kultúra smrti

Muž, ktorého poznám, bol vedúcim pracovníkom poprednej americkej mediálnej spoločnosti, jednej z najväčších a najvplyvnejších na svete. Raz prišiel do jeho kancelárie mladý muž, ktorý žiadal propagovanie dúhovej nálepky so slovami „bezpečný priestor.“ Bolo to pred desiatimi rokmi a tento muž, verný katolík, si bol istý, že môže odmietnuť bez akýchkoľvek represálií; hoci existovalo riziko, že ho označia za homofóba.

Avšak v týchto dňoch (keď v roku 2012 vyšlo najavo, že generálny riaditeľ Mozilla Corporation Brendan Eich finančne prispel na kampaň, ktorá podporuje v Kalifornii zákaz zväzkov osôb rovnakého pohlavia) nie je isté, či by sa môj priateľ cítil rovnako bezpečne povedať nie, pretože odvtedy sa situácia niekoľkonásobne zhoršila. Minulý týždeň vydalo viac ako 300 korporácií k nadchádzajúcemu procesu Najvyššieho súdu priateľský spis, ktorý by mohol mať za následok zavedenie „manželstiev“ osôb rovnakého pohlavia v celej krajine. Tieto spoločnosti by tak prisúdili falošné manželstvo 60% populácie v 34 štátoch, ktoré hlasovali za zachovanie skutočného manželstva vo svojich konštitúciách.

Pre priaznivcov pravého manželstva sú korporácie nepriateľské. Dohody s ľavicou sexuálov podpísali už veľmi dávno.

Argumenty spoločností v tomto spise majú prevažne ekonomický charakter. Ich záujmom je „prilákať a udržať si talentovanú pracovnú silu.“ Dvojitý režim, v ktorom niektoré štáty uznávajú pravé manželstvo a niektoré to falošné, „vytvára právnu neistotu, má za následok nepotrebné výdavky“ a vyžaduje od nich, aby sa k svojim zamestnancom správali primerane tomu, kde bývajú.

Hovoria, že je ťažké nájsť a udržať v štátoch nadaných ľudí, ktorí sú len za skutočné manželstvo, ktoré ohrozuje „princípy rozdielnosti a inklúzie“ spoločnosti. Zavádzanie nepravých manželstiev v krajine by „zredukovalo súčasné výdavky, administratívnu záťaž a rôznorodosť zdrojov z našich hlavných obchodov.“

Spoločnosti citujú z rozhodnutí súdu presvedčivé, no klamlivé argumenty. Deviaty obvod, ktorý zrušil zákony o manželstve štátu Idaho, napísal: „Keď sme do škôl zaviedli integráciu, vzdelávanie sa zlepšilo. Keď sme ženám povolili prístup na súdy, naša demokracia sa stala životaschopnejšou. Keď sme povolili homosexuálnym vojakom a vojačkám slúžiť v tomu prislúchajúcej uniforme, posilnilo to súdržnosť jednotiek.“

Naozaj? Nemyslím si, že by nemali existovať nesegregované školy, ale naozaj si niekto myslí, že sa vzdelávanie od roku 1950 zlepšilo? Tvrdia, že otvorenosť LGBT osôb v armáde viedlo k väčšej súdržnosti jednotiek? Deviaty obvod neposkytol žiaden dôkaz tohto svojho tvrdenia. V prípadoch týkajúcich sa manželstva sú to však typické argumenty sexuálnej ľavice.

Korporácie uvádzajú množstvo štúdií dokazujúcich, že rozdielnosť je dôležitá. Forbes Insights robilo prieskum s 320 úradníkmi rozdielnosti vo vedúcich spoločnostiach, pričom sa – neprekvapivo – ukázalo, že úradníci považujú rozdielnosť za dôležitú. Iný prieskum z Austrálie ukázal to isté. Obidve štúdie sú však prevažne o pohlavnej a rasovej rozdielnosti. Štúdia z Austrálie sa napríklad o sexuálnej orientácii zmieňuje iba raz.

Spis korporácií trvá na tom, že „pracovné prostredie vyznačujúce sa rozdielnosťou a inklúziou má za následok nárast celkovej ľudskej sily prístupnej organizácii. Ľudia môžu vo svojej práci vydať zo seba omnoho viac, pretože nie sú nútení toľko toho skrývať.“

Ak sú spoločnosti znepokojené ohľadom toho, že zamestnanci „menej skrývajú,“ potom sa musia znepokojovať aj o vernú kresťanku, ktorá sa bojí komukoľvek povedať, že ňou je. Ale realita je iná. Musí potlačiť svoju náboženskú príslušnosť, pretože by mohla počuť: „Takže, ty si kresťanka? Ale to potom musíš podporovať homosexuálov, nie? Hm? Hm? Hm?“ V tej chvíli si môže vybrať, či bude klamať alebo povie pravdu a príde o prácu.

Tieto veľké korporácie hovoria: „Spoločnosti založené na rozdielnosti a inklúzii majú lepšie zisky a iné výstupy...“ Radi dodali „iné výstupy,“ pretože veta je potom nepravdivá alebo nedokázateľná. Napríklad Exxon Mobil, ktorý podľa anti-kresťanskej kampane pre ľudské práva dosiahol najmenej bodov v ročnom hodnotení homosexuálne priaznivých spoločností. Táto spoločnosť je však stále jednou z najvýnosnejších na svete, keď profituje 45 miliardami dolárov ročne – ziskmi, nie predajmi.

Jedna štúdia uvedená v spise tvrdí, že spoločnosti, ktoré ingnorujú „pink dollar“ – predpokladá sa, že to predstavuje 845 miliárd dolárov – to robia na svoje vlastné riziko. Podľa štúdie považujú spoločnosti „spotrebiteľov „ružových peňazí“ za atraktívnejších, pretože je pravdepodobnejšie, že homosexuáli sú časťou nezávislých domácností viac než heterosexuáli.“ Toto je teda naozaj dobrý dôvod pre Konštitúciu na podporovanie „manželstiev“ rovnakého pohlavia.

Zisky spoločností nie sú jediným ekonomickým dôvodom, ktoré advokáti „manželstiev“ rovnakého pohlavia uvádzajú. Tvrdia, že tieto „manželstvá“ zvýšia ekonomický nárast štátov, ktoré ich povolia.

Ministerstvo zahraničných vecí USA usporiadalo rozhovor s vedúcim pre výskum z Williamsovho Inštitútu na Kalifornskej univerzite práva. Povedal, že ekonomický benefit z homosexuálnych sobášov v štáte Massachusetts bol za päť rokov 111 miliónov $, úžasných 22 miliónov $ za rok.

Tieto vyjadrenia nie sú nové. Sú známe už od zrodu rozhovorov o manželstvách. Dvadsaťpäť biznis lídrov na newyorskom valnom zhromaždení povedalo: „V dobe, kedy talent určuje vodcov ekonomiky, musia veľké štáty a mestá prejaviť záväzok k vytváraniu otvoreného, zdravého a nestranného prostredia vhodného na život a prácu. Ako iné štáty, mestá a okresy po celom svete rozširujú manželské práva nehľadiac na sexuálnu orientáciu, bude stále viac náročnejšie získať ten najlepší talent, ak New York nemôže poskytnúť také isté benefity a opatrenia.“ Naozaj si myslia, že uveríme tomu, že gayovia len tak z ničoho nič odídu z Manhattanu do St. Louis, ak Missouri povolí homosexuálne manželstvá a New York nie.

V štúdii z roku 2012 americká Národná organizácia pre manželstvo identifikovala 30 štátov za skutočné manželstvo a 6 za to falošné. Štáty následne posudzovala podľa desiatich faktorov, vrátane hodnotení generálnych riaditeľov v štátoch, HDP, stupňa nezamestnanosti, domácej migrácie, verejného zamestnávania, daňového zaťaženia, zamestnanosti osôb strednej vrstvy, celkového nárastu zamestnaní a príjmu na jednu osobu.

Zistili, že v šiestich faktoroch merania – generálny riaditeľ, domáca migrácia, verejné zamestnávanie, zamestnanosť osôb strednej vrstvy, celkový nárastu zamestnanosti a nárast príjmu - „nebol ani jeden zo štátov s homosexuálnymi manželstvami na vrchole zoznamu.“ Štáty s homosexuálnymi manželstvami navyše tvoria 12% z celkového počtu štátov, no tridsiatimi percentami sú medzi poslednými štátmi v štyroch faktoroch (generálny riaditeľ, domáca migrácia, verejné zamestnávanie a daňová záťaž) z piatich, ktoré dosiahli nízke hodnotenie. Štát New Hampshire s homosexuálnymi manželstvami patrí medzi štáty s najnižším daňovým zaťažením. Pozitívnejšie je, že štáty s manželstvami osôb rovnakého pohlavia nie sú rovnomerne zastúpené v top štátoch s nárastom HDP ani na zozname podnikavých štátov (20%). Tieto štáty tvoria 30% z celkového poštu štátov s najvyššiou mierou nezamestnanosti.

V konečnom dôsledku tvrdenie, že falošné manželstvo je potrebné pre zisky spoločnosti a ekonomický rast, je také zdeformované, ako ktorékoľvek manželské povolenie vydané Adamovi a Stevovi, a hlavné spoločnosti a Najvyšší súd budú Američanom klamať.

Čo určite vieme, je to, že spoločnosti boli prevzaté sexuálnou ľavicou a kresťanskí zamestnanci boli upozornení. Nech nikto o vás nevie, že ste kresťanom. Nech to nevedia z Facebooku, Twittera, alebo keď budete sedieť niekde na káve. Ľavica po vás ide a aj vás dostane, ak to má byť posledná vec, ktorú urobia.

Na druhej strane, nebolo by pozoruhodné, keby celkom slušný počet zamestnancov dalo korporáciám na vedomie, kým sú a čomu veria a nechali by, nech sa stane, čo sa má?

Spomínate si na aféru so sieťou fast-foodov Chick-Fil-A a to množstvo kresťanov stavajúcich sa za princípy slobodného vyjadrovania sa a biblického manželstva? Pamätáte si, aké to bolo úžasné a ako sa LGBT lobby umárala na svojich blogoch? Všetci neustále panikárili. Nemali poňatia, že je nás také množstvo. Počuli o nás chýry, ale takto nás ešte nevideli.

Pre tieto veľké spoločnosti, pre politické a mediálne elity a LGBT lobby máme varovanie. Zavádzanie falošných manželstiev je skutočne zlý nápad. To, čo žiadate, je súhlas, nie donútenie, a určite nie donútenie zo svedomia, čo sa práve teraz deje a iba sa to zhorší, ak s vami bude Najvyšší súd súhlasiť. Takáto vec nemôže skončiť dobre ani pre vás, ani pre nás.