Homosexuáli žiadajú OSN označiť sexuálne poradenstvo ako „mučenie“

1,092
Kultúra smrti

Po tom, čo Národné centrum pre práva lesbičiek vyvinulo úspešný tlak na to, aby bola v Kalifornii (t.j. v ich domovskom štáte) postavená mimo zákon terapia maloletých zameraná na zmenu sexuálnej orientácie (niekedy nazývaná aj „konverzná terapia“), sa teraz snaží zakázať takúto terapiu po celom svete. Žiadajú, aby im pritom pomohla OSN.

Skupina koncom minulého roka predniesla v Ženeve prejav pred Výborom Spojených národov proti mučeniu. Tam predložila svoje argumenty: poradenstvo zamerané na liečenie nežiadúcich pocitov príťažlivosti k osobám rovnakého pohlavia patrí medzi „kruté, neľudské alebo ponižujúce zaobchádzanie“ a „mučenie“.

To, že presvedčíme Výbor proti mučeniu, aby sa zaoberal otázkou konverznej terapie na medzinárodnej úrovni, môže zachrániť životy nespočetného množstva homosexuálov v Spojených štátoch aj na celom svete,“ povedala v októbri minulého roku právnička NCLR Samantha Amesová. „Konverz terapia škodí ľudským právam doma i po celom svete a vytvára tak krízu, ktorú môže a aj má tento rok v novembri riešiť OSN.“

Výboru sa prihovoril aj Samuel Brinton, mladý homosexuál a odborník na jadrový odpad, ktorý sa preslávil v roku 2011 svojimi neopodstatnenými tvrdeniami o mučení zo strany svojich baptistických rodičov - údajne preto, že chceli, aby sa liečil zo svojej príťažlivosti k osobám rovnakého pohlavia.

Hovoriť v Ženeve k OSN bude jedným z vrcholov môjho života a mojej práce zameranej na ukončenie mučivej konverznej terapie,“ vyjadril sa Brinton vlani v októbri. Hoci som sedel pri stole oproti generálnemu tajomníkovi Pan Ki-munovi, aby sme prediskutovali potrebu odstránenia jadrových zbraní, do očí mi vháňa slzy práve tento rozhovor – v ňom totiž pôjde o odstránenie ešte osobnejšej hrozby.“

Pred pár rokmi sa zdalo, že hrozné skúsenosti, aké som si prežil aj ja, nikoho nezaujímajú,“ pokračoval vo svojom vyjadrení z októbra minulého roku. „Len tí, čo si to prežili, boli presvedčení, že konverzná terapia by mala byť odsunutá na smetisko dejín. To všetko sa však zmenilo. Tento kansaský chlapec prehovorí k najsilnejším osobám sveta v snahe zakázať konverzné terapie. Nemožno zmeniť niečo, čo si človek nikdy sám nevybral.“

Amesová aj Brinton sú súčasťou nového hnutia s názvom Poradný výbor #BornPerfect, ktorého cieľom je v najbližších piatich rokoch [ukončiť] konverznú terapiu a v celej krajine schváliť zákony na ochranu LGBT mládeže; bojovať v súdnych sieňach za zaistenie ich bezpečnosti a zvyšovať povedomie o vážnych škodách spôsobených týmito nebezpečnými praktikami“.

Súčasťou tejto stratégie je presvedčiť OSN, aby vyvinula na Spojené štáty tlak na zákaz liečby homosexuality - tak, že ju definuje ako mučenie.

Amesová a jej spojenci pravdepodobne čelili vnímavému publiku – totiž osobitnému spravodajcovi Výboru OSN pre mučenie a iné kruté, neľudské alebo ponižujúce zaobchádzanie alebo trestanie, ktorý už predtým vydal správu odsudzujúcu konverzné terapie. Tá žiadala, aby sa po celom svete obmedzilo ich vykonávanie.

No dokotor Mike Davidson, riaditeľ britskej nadácie Core Issues Trust pre Charisma News povedal, že zákaz terapie zameranej na zmenu sexuálnej orientácie by ublížil ľuďom, ktorí sa skutočne chcú zbaviť príťažlivosti k osobám rovnakého pohlavia.

Toto je krutá pripomienka toho, ako rozhodnutia určitej lobby vedenej radikálnou ideologickou agendou uzaviera možnosti pre tých, ktorí čelia nežiadúcej príťažlivosti k osobám rovnakého pohlavia. Podobný tlak je i tu vo Veľkej Británii. Treba sa tomu postaviť na odpor – a to hlavne kvôli tým, ktorí si pomoc želajú,“ povedal Davidson.

Dodal, že „veda a skúsenosti dokazujú, že pomoc osobám s nechcenou príťažlivosťou k osobám rovnakého pohlavia môže byť efektívna a ďaleko od toho, aby bola škodlivá.