Holandská cirkev v šoku. Kňaz sa zapojil do pedofílie

7,032
Kultúra smrti

Amsterdam, 24. mája, 2011 (LifeSiteNews.com) - Holandská katolícka cirkev zostala v šoku po odhalení, že ich saleziánsky kňaz pôsobil vo vedení pro-pedofilnej skupiny. Údajne o tom vedel aj jeho predstavený.

Americká tlačová agentúra Associated Press v sobotu informovala o tom, že „otec Van B.“ ako bol identifikovaný holandskou televíziou RTL Nieuws, pracoval vo vedení skupiny „Martijn,“ ktorá vedie kampaň za normalizovanie pedofílie v Holandsku, kde je momentálne ilegálna.

Predstavený Saleziánov Jos Claes z Belgicka médiám vo svojej krajine povedal, že bude prešetrovať aj kňaza, aj jeho holandského predstaveného Hermana Sproncka. Obidvaja boli citovaní, kde hovorili, že sexuálne vzťahy medzi dospelými a mladistvými nie sú nevyhnutne škodlivé. Spronck počas rozhovoru pripustil, že vedel o kňazovej zaangažovanosti v skupine Martijn.

„Otec Van B.“ podľa Associated Press pracoval vo vedení skupiny Martijn medzi rokmi 2008 a 2010, v čase, keď bol jej zakladateľ zatknutý za prechovávanie detskej pornografie.

Saleziánska rehoľa, založená svätým Jánom Boscom v Taliansku v polovici 19. storočia, je spoločnosť cirkevne zameraná na dobročinnú prácu pre sociálne slabších mladých, najmä na výchovu chlapcov.