Havran prirovnal Sulíka k “trapnučkým fašistom”. Nepáčilo sa mu, že bielych heterosexuálnych mužov nazval útláčanou menšinou

924
Kultúra smrti

Samozvaný intelektuál a moderátor kontroverznej relácie v RTVS, Michal Havran je známy nálepkovaním svojich názorových oponentov. Za fašistov však doteraz označoval hlavne prívržencov Kotlebovej strany, prípadne strany Borisa Kollára. Tentokrát však zašiel ešte ďalej a rovnaká nálepka sa ušla aj liberálovi Richardovi Sulíkovi. Za všetko môže jeho najnovší blog, v ktorom sa okrem iného zastal bielych heterosexuálnych mužov.

Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík sa vo svojom blogu s názvom “Môj tip: vyhrá Trump” venoval dnešným prezidentským voľbám v USA. Podľa jeho názoru voľby vyhrá republikán Donald Trump. Sulík uviedol dôvod, prečo si to myslí:

“Hlavný dôvod je, že žijeme v pomýlenom svete prehnanej politickej korektnosti. Bojuje sa za práva všelijakých menšín, za práva migrantov, za zákazy čo len náznaku diskriminácie, proti najmenším prejavom extrémizmu, xenofóbie, rasizmu… s výsledkom, že biely, pracujúci, heterosexuálny a dane platiaci americký muž je v Amerike najväčším chudákom. A práve títo a ich rodiny zvolia Trumpa.”

Paradoxne Sulíkovi spolustraníci v parlamente prednedávnom spolu s vládnou koalíciou hlasovali za posilnenie boja proti údajnému extrémizmu a taktiež bojujú za takzvané práva sexuálnych a iných menšín. Strana SaS tak zrejme v týchto prípadoch nemá jasné ukotvenie.

Sulíkovi kolegovia ako Martin Poliačik, alebo Lucia Nicholsonová si ale nedovolia svojho predsedu skritizovať, preto si ho vzal “na mušku” kontroverzný ľavicový intelektuál Michal Havran.

Havran v reakcii vo svojom príspevku na Facebooku v úvode napísal:

“Mali sme v Európe takých liberálov, ako Jorg Haider, alebo Pim Fortuyn. Tiež začínali ako psychotickí libertariáni a skončili, rovnako ako Richard Sulík, ako trapnučkí fašisti.”

Havranovi sa nepáči, že sa Sulík zastáva bielych heterosexuálnych mužov:

“Nie je nič podradnejšie a odpornejšie ako tvrdiť, že najprivilegovanejšia a takmer najpočetnejšia skupina ľudí v dejinách západného sveta, takzvaný biely, heterosexuálny muž je vlastne jednou z prenasledovaných menšín, vyvolávať v ľuďoch pocit, že biely heterosexuálny muž je rovnako ohrozený ako znásilňované a bité ženy, ako deti pracujúce v Ázii, ako popravovaní homosexuáli v Islamskom štáte. Vykrikovať, že sa mu deje rovnaká krivda, ako prenasledovaným náboženským skupinám, alebo Rómom je svinstvo.”

Ľavicový fanatik Havran zvaľuje vinu za všetko zlé, čo sa stalo vo svete na bielych heterosexuálnych mužov:

“Biely, heterosexuálny muž v Európe a v severnej Amerike postavil svoju evolučnú kariéru na pestovaní svojich predátorských inštinktov a je len na našom kontinente zodpovedný za milióny obetí vojen, vrátane miliónov mladých mužov, pretože biely, heterosexuálny muž nemá žiadne zábrany, ak ide o to, poslať na smrť aj svojich spoludruhov. Neznamená to, že táto neexistujúca skupina ľudí nemá problémy a netreba sa im venovať, ale keď počujem, že niekto ako Sulík hovorí o tom, ako sa treba zastať ich práv, myslím na sebaľútosť a vynucovanie si pozornosti urazených a samoľúbych bielych, heterosexuálnych mužov, čo ale nie je žiadne politické právo, ale psychológia,” napísal Havran.

Havran na záver svojho nenávistneho statusu voči vlastnej bielej rase dodal:

 

“Nech sa ma Richard Sulík nezastáva, viem, aký som ch*j , ale necítim sa byť príslušníkom prenasledovanej skupiny, pretože vec, ktorá bielych, heterosexuálnych mužov ničí v dejinách najviac, je rozpor medzi predstavami, ktoré majú o sebe, ich feudálne projekcie o svete, v ktorom by im malo všetko patriť a istými morálnymi zábranami, ktoré v sebe vďaka premýšľaniu a pozorovaniu sveta, dokážeme ochrániť, v niektorých prípadoch aj za najvyššiu cenu.”