Floridský futbalista Tebow ohromuje reportérov: “Áno, chcem si uchovať čistotu do manželstva.”

1,331
Kultúra života

Tiež vraví, že matkin príbeh pomohol ženám odmietnuť potrat.

30 júl,2009 (LifeSiteNews.com) – minulý týždeň fotka futbalového hráča floridského tímu Gators, Tima Tebowa, zdobila titulnú stránku časopisu Sports Illustrated, práve toho časopisu, ktorý je známy svojím každoročným vydaním katalógu plaviek. Avšak kontrast medzi týmito dvoma titulnými správami už ani viac nemohol vynikať.

Dvadsaťjeden ročný, požehnaný, mladíckeho vzhľadu Tebow, je jeden z najospevovanejších vychádzajúcich hviezd NCAA (National Collegiate Athletic association- Asociácia národnej univerzitnej atletiky/športu). Futbalová hviezda doslova ohúrila reportérov, keď minulý týždeň počas tlačovej konferencie odpovedal na otázku, či si chce urdžať čistotu do manželstva.

“Áno, chcem.” Povedal Tebow stručne, a naznačil, že je pripravený na ďalšiu otázku. Na videu konferencie je možné počuť, ako sa reportér zakoktal snažiac sa položiť ďalšiu otázku. Tebow sa zasmial, reagujúc tak na reakcie reportérov v miestnosti.

“Myslím, že vás to všetkých prekvapilo,” povedal. “Veď sa neviete zmohnúť ani na slovo. Wow. Ja som bol na tú otázku pripravený, ale vy očividne nie.”

Toto nebol jediný polemický koment od Tebowa v ten deň. V odpovedi na ďalšiu otázku, či ľudí unavuje množstvo správ o mladej futbalovej hviezde, Tebow ako oddaný kresťan povedal, že je to zmiešané požehnanie. Pozerá sa však na pozitívnu stránku toho, že vďaka svojej sláve má možnosť zdieľať sa so svojou vierou s toľkými ľuďmi.

Ba čo viac, futbalová hviezda povedala reportérom, že verí tomu, že zverejnenie príbehu jeho matky pomohlo mnohým ženám nedať svoje deti na potrat. Tebowova matka, ktorá spolu so svojím manželom pomáha ako kresťanská misionárka, bola pod tlakom lekárov, aby šla na potrat. Počas tehotenstva s Tebowom totiž vážne ochorela (prešla životne nebezpečnou infekciou.) Lekári na ňu vyvíjali tlak, aby potratila svojho syna, a zachránila si tak vlastný život, ale ona odolávala nátlaku a obaja, ona aj jej syn, pôrod prežili."

“Bolo veľa ľudí, ktorí sa vďaka maminmu príbehu rozhodli neísť na potrat. Bolo veľa aj takých, ktorí boli povzbudení, keď počuli moje vyznanie viery v televízii alebo v článku,” povedal Tebow.

“Viete čo, aj keď ma to možno znevýhodní, no a čo. Keď musím, vysporiadam sa s tým. Nie je to pre mňa veľký problém, oplatí sa to kôli všetkým tým deckám a ľuďom, ktorí boli povzbudení naším rozprávaním a životom, ktorý vedieme.”

Keď Tebow vyrastal, často pomáhal rodičom v ich kresťanských misiách na Filipínach. Bol školený doma svojou matkou, ktorá vštepila do svojich detí silné kresťanské hodnoty.

Tebow bol prvý športovec vychovaný a vyškolený doma, ktorý bol nominovaný na Heismanovu trofej. “Je to úplne super,” povedal. “Ľudia majú často stereotyp, že deti školené doma nie sú dobrí športovci – je to ako keby sa mali skôr venovať súťažiam pravopisu, alebo niečo také – je to pre mňa pocta byť prvým, komu sa to podarilo.”

John Jalsevac

Spominané interview s Timom Tebow:
http://www.youtube.com/watch?v=HS8qqNnR3aM