Film, ktorý vyzbieral 6 miliónov dolárov na Centrá krízových tehotenstievm, je teraz online (video)

2,188
Kultúra života

Krátky pro-life film, ktorý vyzbieral takmer 6 miliónov dolárov na Centrá krízových tehotenstiev a vyhral 15 ocenení na medzinárodných festivaloch, je teraz bezplatne k dispozícii aj na YouTube.

Film Crescendo získal cenu za Najlepší krátky film na Hollywoodskom filmovom festivale v roku 2012 a po tejto premiére bol uvedený na miestach po celej Severnej Amerike a Mexiku a napokon i po celom svete.

Pôvodne bol tento film určený pre YouTube, aby sme podporili prostredníctvom sociálnych médií ľudskú dôstojnosť. Ale odpoveď na jeho uvedenie na festivaloch bola prevažne pozitívna, a tak sme sa rozhodli použiť ho na vyzbieranie finančných zdrojov pre tehotenské centrá. Naším cieľom bolo vyzbierať 10 000 dolárov pre každé centrum, ktoré sponzorovalo uvedenie Crescenda,“ povedal vo februári 2013 Jason Scott Jones, jeden z producentov filmu, pri premiérovom premietaní v San Diegskej rodinnej inštitúcii kultúry života (San Diego’s Culture of Life Family Services).

Režisérom a scenáristom filmu je Alonzo Alvarez a producentami sú Jason Jones a Eduardo Verástegui - producent filmu Bella.

Naším cieľom bolo vytvoriť taký pamätník neporovnateľnej dôstojnosti ľudskej osoby, ktorý by prevýšil čas a kultúru,“ povedal Jones.

Pattie Mallette, matka popového speváka Justina Biebera a prezidentka Noble Pictures, je výkonnou producentkou filmu.

Crescendo je oslavou sily, krásy, statočnosti a dôstojnosti žien,“ povedala Mallette.

Potenciál Crescenda vyzbierať finančné prostriedky pre Centrá krízového tehotenstva vzrástol po tom, čo sa doňho zapojila Mallete so svojím príbehom – totiž keď zistila, že čaká Justina, bola tiež vystavená tlakom ísť na potrat. Takýto nátlak však odmietla a obrátila sa na centrum krízového tehotenstva. Hovorí, že súcit a pomoc, ktorú tam dostala, „zachránila ich životy“.

Dúfam, že prostredníctvom mojej účasti povzbudím mladé ženy na celom svete v podobnej situácii a informujem ich o tom, že existuje miesto, kam ísť. Že existujú ľudia, ktorí sa o vás postarajú a bezpečný domov, v ktorom môžete žiť, ak ste tehotná a myslíte si, že sa nemáte na koho obrátiť,“ povedal Mallette.

Profesionálne, majstrovské ... morálne a duchovne je to jeden z najmocnejších nástrojov, ktoré pro-life hnutia má ... Z toho, aby ľudia videli Crescendo, som urobil svoju osobnú krížovú výpravu,“ povedal Frank Pavone z hnutia Kňazi za život (Priests for life) po tom, čo videl film.

Podľa Dr. Alveda Kinga, netere Martina Luthera Kinga Jr. a pro-life aktivistky, „Crescendo sa dotýka srdca a duše horkosladkou životnou piesňou so silným prísľubom, že ak ponecháte noty Božej ruke, vytvorí majstrovské dielo.“

Viac informácií o filme nájdete na www.cpcmovie.com.