Fico: Ak bude treba, použijem expresívne výrazy aj v budúcnosti

641
Neutral

Expresívne výrazy z mojich úst nie sú zlyhaním. Používam ich preto, aby som rozprúdil debatu. Povedal to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) v diskusnej relácii TA3 V politike. Ak bude podľa neho treba, použije ich aj v budúcnosti.

Predseda vlády označil tento týždeň niektorých novinárov za “špinavé protislovenské prostitútky”. “Príde čas, kedy tieto slová môžeme rozobrať do veľkých detailov, sú za nimi konkrétne mená a konkrétne prípady,” uviedol Fico. Nepáči sa mu, že médiá “mnohé obvinenia považujú za hotové veci”. “Nebudem tu rešpektovať nejaké hry vo vzťahu k slovenskému predsedníctvu,” poznamenal.

“Všetci riešia, či som takéto slová mohol použiť… Áno, mohol, vedel som, čo to spustí,” povedal Fico s tým, že ako chlapec sa nehral s bábikami, ale vyrastal na ulici. Prekáža mu, že “akýkoľvek blog sa hneď považuje za pravdu”. Ak je na Slovensku podľa Fica takáto sloboda médií, aj on má právo sa slobodne vyjadriť.

Premiér však nijako nemieni obmedzovať slobodu médií. Na ich praktiky chce ale poukazovať otvorene. Podľa neho sú tu totiž médiá, “ktoré z rôznych dôvodov tvrdo poškodzujú túto krajinu”.