Exorcista hovorí, že existuje diabol, ktorý sa zameriava na rodinu

6,090
Kultúra smrti

Exorcista César Truqui, kňaz, ktorý sa minulý rok zúčastnil kurzu o exorcizme v Ríme, tvrdí, že existuje diabol, ktorý útočí špeciálne na rodinu.

Otec Truqui varoval, že všetko, čo ubližuje rodine, vrátane rozvodu, spôsobuje démonovi radosť.

V rozhovore z roku 2015 pre taliansky týždenník Tempi uviedol, že „máme diabla, ktorý sa zameriava na útoky na rodinu. Nazýva sa „Asmodeus“ a spomína sa v biblickej knihe Tobiáša.“

V starom zákone sa píše, že tento diabol zabil sedem Sáriních manželov a archanjel Rafael ho spútal v púšti. „Diabol sa prejavuje pri mnohých exorcizmoch,“ hovorí otec Truqui.

Kňaz si spomína na stretnutie s diablom pri exorcizmoch otca Gabriela Amortha a otca Francisca Bamonteho, pri ktorých bol prítomný. 90-ročný otec Amorth je v Ríme vychýreným exorcistom, ktorý vykonal približne 70 000 exorcizmov počas 29 rokov. Niekedy je potrebné, aby sa uskutočnilo niekoľko sedení na prevedenie exorcizmu, no zakaždým, keď sa obrad vykonáva, ráta sa ako ten istý prípad.

„Spomínam si na jeden mladý, veľmi súdržný, snúbenecký pár, ktorý sa pripravoval na manželstvo, no žena sa musela podrobiť exorcizmu, aby bola oslobodená,“ povedal otec Truqi. 

„Počas exorcizmu diabol zúril a zastrašoval otca Amortha, nech zabráni sviatosti manželstva, lebo inak vraj ženu zabije. Samozrejme, že to bola vyhrážka klamára a nič také sa nestalo,“ dodáva.

Kňaz povedal, že diabol sa snaží útočiť na rodinu prostredníctvom ideológií a životného štýlu, ako aj egoistickým myslením a šírením rozvodu.

„Ľudia si myslia, že ak už viac nemajú radi svojho manžela, je lepšie sa rozviesť. Zabúdajú však pri tom, aké následky to bude mať pre deti a spoločnosť,“ vraví otec Truqi. „Takéto myslenie, ktoré je zamerané proti rodine, spôsobuje diablovi radosť. Vie, že človek, ktorý je sám bez akýchkoľvek styčných bodov, sa dá ľahko zmanipulovať a je nestály.“ 

„Dokonca aj dnes, a to mám viac ako päťdesiat rokov, mi predstava, že sa moji rodičia budú milovať naveky, dáva útechu a odvahu. Naproti tomu deti rodičov, ktorí sa rozišli, sú zraniteľnejšie a nechajú sa ľahšie ovplyvniť.“

V roku 2014 pápež František vystúpil na charizmatických obnovách, kde poukázal na skutočnosť, že diabol sa snaží zničiť rodiny, pretože toto je presne miesto, kde Ježiš rastie, v láske manželov a životoch detí.

„Rastie v láske manželov a životoch detí. Preto nepriateľ tak veľmi útočí na rodinu. Diabol nemiluje rodinu. Snaží sa ju zničiť. Chce, aby sa z nej vytratila láska,“ varoval pápež vo svojom prejave pred 52 000 ľuďmi na olympijskom štadióne v Ríme.

V tento deň pápež František taktiež povedal nasledovné slová: „Rodiny sú domácou cirkvou. Zosobášené páry sú hriešnici, rovnako ako my všetci, ale oni chcú rásť vo viere, vo svojich deťoch a vo viere svojich detí.“

Rovnako poprosil Pána, nech „žehná rodiny a posilňuje ich v tomto čase krízy, keď ich diabol chce zničiť.“