Exorcista: Existuje diabol špecializovaný na rodinu. Poznám jeho meno

3,021
Kultúra života

Veštci a ezoterici sú nebezpečnejší ako drogy, tvrdí exorcista Cesar Truqui.

Pri mnohých exorcizmoch sa prejavuje diabol, ktorý útočí na rodinu. Pre taliansky týždenník Tempi to povedal exorcista Cesar Truqui. Rozhovor s ním prebrala česká redakcia Vatikánskeho rozhlasu.

Existuje diabol špecializovaný na útoky na rodinu. Je to Asmodeus, o ktorom sa zmieňuje biblická kniha Tobiáš. Prejavuje sa pri mnohých exorcizmoch, ako si spomínam na exorcizmy otcov Gabriela Amortha a Francesca Bamonteho, pri ktorých som bol prítomný,“ povedal exorcista Truqui. „Keď si dnes vo svojich päťdesiatich rokoch spomeniem na rodičov, ktorí sa odjakživa milovali, prináša mi to útechu a dodáva odvahu. Zatiaľ čo deti rozvedených rodičov sú omnoho slabšie a neisté.

Exorcista tvrdí, že diabol k oslabovaniu viery využíva aj ideológie a technológie: „Najmocnejším nástrojom je internet. (...) Človek v samote pred svojím počítačom má prístup ku všetkému bez kontroly a obmedzení.

Duchovná prázdnota podľa neho spôsobuje, že ľudia hľadajú odpovede na svoje otázky u mágov, čarodejníkov, veštcov či v ezoterických rituáloch. „Tu spočíva väčšie nebezpečenstvo než v drogách alebo v zhýralosti,“ hovorí exorcista, podľa ktorého treba pokušeniam diabla predchádzať sviatosťami eucharistie a zmierenia, každodennou modlitbou a ružencom.

Vatikánsky rozhlas, ig