Európska únia sa znova pokúša presadiť plán, ktorý by dostal imigrantov aj na Slovensko

1,206
Kultúra smrti

Po tragikomickom presadení povinných kvót na imigrantov, ktoré krajiny V4 doteraz odmietajú a po strašení 250 tisícovou eurovou pokutou za každého imigranta prichádza Európska únia s na prvý pohľad menej drastickým, avšak v konečnom dôsledku zničujúcim plánom, pre krajiny V4. Každý azylant by totiž mal dostať rovnako vysoké dávky v hociktorej krajine EU.

Eurokomisár pre digitálne hospodárstvo a spoločnosť Günther Oettinger sa domnieva, že by krajiny Európskej únie mali harmonizovať svoje azylové právo, a to vrátane výšky dávok pre ľudí, ktorí hľadajú v Európe ochranu. Ak by sa tak stalo, nebolo by vraj nutné zavádzať kvóty pre prerozdeľovanie migrantov. Informoval o tom portál Eurozpravy.cz.

“Ako komisia navrhujeme, aby boli v EÚ harmonizované azylové procedúry aj právo na dávky pre žiadateľov o azyl. Ak by k tomu došlo, nepotrebovali by sme žiadne kvóty, pretože by poľavila príťažlivosť krajín ako Nemecko, Rakúsko, Dánsko a Švédsko,” vyhlásil  eurokomisár Oettinger.

Podľa českého ekonóma Martina Slaného chce Brusel presadiť svoj systém prerozdeľovania imigrantov za každú cenu . Keď nepomohlo ani prehlasovanie krajín V4 zvyškom EU, Európske elity chcú svoj plán presadiť na prvý pohľad menej drastickým spôsobom.

Pre krajiny V4, teda aj pre  Slovensko by to však malo katastrofické dopady:

“Jednotná dávka pre migrantov by zabezpečila jej vyššiu kúpnu silu v menej rozvinutých krajinách Únie, čiže krajiny s nižšou cenovou hladinou (ako je tá naša) by sa konečne stali pre prisťahovalcov najatraktívnejšie. Nástroj je iný, cieľ je však rovnaký ako u kvót”, píše inštiút Václava Klausa.

Európska únia tak zrejme nechtiac opäť dokázala, že moslimovia, ktorí sa valia do Európy nie sú poväčšine žiadni utečenci, ale ekonomickí imigranti, ktorých do chudobnejších krajín EU musia nalákať zvyšovaním sociálnych dávok.