Disney sa chystá uviesť svoju prvú homosexuálnu dejovú líniu v prerábke filmu "Kráska a zviera"

1,459
Matej Trančo
Kultúra smrti

LeFou (Josh Gad), vľavo a Gaston (Luke Evans) vo filme Kráska a zviera.

Disneyho prichádzajúce nové filmové spracovanie Kráska a zviera bude zahŕňať homosexuálnu vedľajšiu dejovú líniu, ktorá je podľa režiséra filmu prvým takýmto počinom v histórii tejto spoločnosti.

Bellin nápadník Gaston, hraný Luke Evansom, má mužského obdivovateľa vo forme nového stvárnenia jeho sluhu LeFou-a (Josh Gad).

"LeFou je niekto, kto chce jedného dňa byť Gastonom a na druhý deň chce Gastona pobozkať," povedal režisér Bill Condon.

Condon v rozhovore s britským magazínom zastávajúcim homosexuálny životný štýl Attitude Magazine vysvetlil, že postava LeFoua- bude vo filme použitá pre zdôraznenie homosexuality.

"Je zmätený z toho, čo chce," povedal. "Je niekým, kto si práve uvedomuje, že má takéto pocity. A Josh z toho robí niečo naozaj jemné a chutné."

"A to je práve tým, čo má svoj prínos na konci no nechcem to prezradiť," pokračoval Condon. "Ale je to pekný a výlučne homosexuálny moment vo filme od Disney."

Nedávno zverejnený trailer pre Krásku a zviera znázorňuje LeFou-a spievajúceho pesničku "Gaston" zatiaľ čo tancuje veselým spôsobom a nešetrí extravagantnou chválou Gastona. Ten vyzerá tak, že sa mu to páči. 

Condon povedal, že toto stvárnenie LeFou-a je súčasťou "zlomového okamihu" pre Disney, píše Daily Mail.

"Štúdio vysiela správu, že takéto chovanie je normálne a prirodzené - a toto je správa, ktorá bude vypočutá v každej krajine sveta a dokonca aj v tých, kde je spoločensky neprijateľné ba dokonca nelegálne byť homosexuál," uviedol Condon.

Homosexuálna dejová línia Gaston-LeFou bude prebiahať popri hlavnej dejovej linke sústredenej na Belle, hranú Emmou Watson, a jej vzťah so Zvieraťom (Dan Stevens).

Novinky o prvej oficiálnej homosexuálnej postave od Disney prichádzajú po niekoľkých bozkoch ľudí rovnakého pohlavia, ktoré boli ukázané v poslednej epizóde animovaného seriálu tejto spoločnosti Star vs. the Forces of Evil. Táto šou, ktorá je zameraná na deti a adolescentov, je vysielaná na Disney XD čo je káblový a satelitný kanál spoločnosti.

Tento týždeň seriál zahŕňal scénu kde sa odohrával koncert chlapčenskej skupiny na ktorom sa zúčastnilo mnoho ľudí vrátane gay a lesbickým párov bozkávajúcich sa počas toho ako kapela spievala pieseň "Najlepší priatelia".

Hoci niektorí vnímali reprezentáciu párov rovnakého pohlavia ako príliš chúlostivú, podľa správ britských médií mnoho ľudí na Twitteri tlieskalo spoločnosti Disney za ich prvú bozkávajúcu homosexuálnu scénu v detskej rozprávke.

Zatiaľ čo Disney dosahuje nejaké "debuty" so svojou homosexuálnou filmovou postavou a homosexuálnymi bozkami v rozprávkach, ich televízna sieť zobrazuje homosexuálne vzťahy už roky.

Disney Channel debutoval so svojou lesbickou scénou vo filme Veľa šťastia Charlie z roku 2014 a minulý rok Disney potvrdilo, že dve postavy z ich animáku Gravity Falls, ktorý začal na Disney Channel pred presunutím na Disney XD, sú homosexuálnym párom.

LGBT aktivisti tlačili na Disney aby uvádzali viac otvorených homosexuálnych vzťahov vo svojich programoch kŕmiac domnienku že minulé, súčasné a budúce Disney postavy sú homosexuálne. 

Článok z Cosmopolitan z mája 2016 označil tucet Disney postavičiek posledných rokov ako pravdepodobne homosexuálne.

Tie zahŕňali postavy ako Flora, Fauna a Počasíčko zo Šípkovej Ruženky , Uršulu a Kraba Sebastiana z Malej morskej panny, Cogswortha z Kráska a Zviera, Nakomu z Pocahontas, Gastona z Kráska a Zviera; Džina a Iaga z Aladina, Zajaca z Macko Pú, Scara z Levieho kráľa, Li Shang z Mulan a Alicu z Alica v krajine zázrakov.

Režiséri minuloročného animáku Moana od Disney povedali, že pre Disney je celkom možné uviesť LGBT princeznú.

"Vyzerá to tak, že možnosti sú v súčasnosti celkom otvorené," povedal v novembri pre Huffington Post Ron Clements.

"Bolo by to hnané režisérom alebo režisérskym tímom, ktorý by to skutočne chcel pretlačiť a ak by sa táto myšlienka páčila šéfdizajnérovi Disney pre animované filmy Johnovi Lasseterovi," dodal John Musker.

Špekulácia a projekcia gay a transgender postáv taktiež zahrnula minuloročnú Zootopiu, Hľadá sa Dory a Frozen z roku 2013.

Počas jari 2016 bol trendom hešteg #GiveElsaAGirlfriend ako časť kampane aby Disney z Elsy v pokračovaní naplánovanom na rok 2018 urobilo lesbičku. 

Ostatní fanúšikovia rozprávky Frozen – najziskovejšieho animáku všetkých čias - boli znepokojení z toho, akú škodu by takýto počin mohol zanechať na nespočetnom množstve malých detí a začali tak petíciu vyzývajúcu Disney aby odolalo liberálnemu nátlaku.

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.