Disney po prvýkrát vložila “bozk gayov” do scény animovaného programu pre deti, chystá ho aj v živom filme

1,387
Kultúra smrti

Spoločnosť Walt Disney Company tento týždeň ukázala vo svojom animovanom detskom vysielaní prvý “bozk gayov”. Nasledovalo to po ohlásení, že rovnakú scénu vloží aj do scenára novej živej akčnej verzie príbehu Kráska a zviera.

V najnovšej epizóde seriálu “Stars vs. the Forces of Evil” (“Hviezdy verzus sily zla”), vysielanej na digitálnej káblovej a satelitnej televíznej stanici Disney XD, bola vložená scéna bozkávania viacerých párov rovnakého pohlavia počas koncertu chlapčenskej skupiny a spievania piesne “Best Friends”.

Názory divákov boli rôzne. Bozkávanie homosexuálnych a lesbických párov však nie je jedinou scénou v produkcii spoločnosti Disney. Tá totiž vnáša tému LGBT s ich podporou do svojej produkcie už niekoľko rokov.

Nedávno ohlásila, že ešte tento mesiac odvysiela novú akčnú (!) verziu známeho príbehu “Kráska a zviera”, kde bude vystupovať aj prvý oficiálny filmový gay-charakter postavy: postava Gastona, ktorého stvárni vo filme herec Luke Evans. Ten bude mať mužského ctiteľa v osobe jeho sluhu LeFou stvárnenom hercom Joshom Gadom.

“LeFou je niekto, kto na jeden deň chce byť Gaston a na ďalší deň chce pobozkať Gastona. Je to niekto, kto si práve uvedomil, že má tieto pocity. A Josh to predstavuje naozaj jemne a znamenite. A je to niečo, čo má svoj prínos na konci, čo nechcem dať preč,” uviedol režisér Bill Condon pre britský Attitude Magazine zameraný na homosexuálny životný štýl. Navyše, nedávno vydaný trailer má klip, v ktorom LeFou “ospevuje” Gastona.

Ako vraví režisér Condon, vloženie homosexuálneho charakteru postavy do deja je pre Disney “zlomovým okamihom”. Otázkou však je, či v pozitívnom alebo v negatívnom smere. Stránka lifesitenews.com pridáva možnosť podpísať bojkot takémuto kroku.