Dievča bolo obeťou únosu, z kómy sa prebudilo tehotné

1,342
Kultúra života

Sedmnásťročné austrálske dievča neľutuje, že porodilo dieťa, ktoré počalo zo znásilnenia – hoci o tom, že bolo tehotné, nevedelo celé týždne, pretože bolo v kóme. 

Policajti sa domnievajú, že počas poslednej Veľkej noci 17-ročnú April-Lee Gillen napadli, sexuálne zneužili a polomŕtvu nechali na verejnej ceste.

Podľa Sydney Morning Herald polícia stále vyšetruje tento čin, o ktorom sa domnieva, že bol pokusom o Aprilin únos. Vyšetrovatelia si myslia, že mladá dáma sa pustila do boja a dokázala svojim únoscom uniknúť.

 

Image

Počas prechádzky domov pridala na Facebooku v čase svojho zmiznutia status so slovami: „Telefón má len 1% (batérie); idem z Warrawongu do Berks a práve ma zastavil nejaký Aziat. Len ma zastavil a hovorí mi, aby som sa vrátila domov s ním, pretože takto to je bezpečné a potrebujem pomoc. WTF. SOS.“

Bolo to „len 17-ročné dievča, ktoré šlo samé v tmavej ulici, keď ju postretlo toto,“ povedal policajný dôstojník Andrew Koutsoufis. „Neviem si predstaviť, aké strašné to bolo.“

Sme presvedčení, že ju vtiahol do svojho vozidla, no niečo sa v tom vozidle stalo. Krátko potom ju z vozidla vyhodil a vliekol, pričom utrpela vážne zranenie,“ povedal Koutsoufis.

April povedala, že poslúchla radu svojej matky, pretože si spomenula, ako jej vraviela: April, ak by si bola niekedy v nebezpečí a potrebovala by si pomoc, tak krič tak hlasno, ako sa ti dá... pomoc po teba príde... no bojuj, dobre April? A práve to som musela urobiť.“

Gillen neskôr našiel okoloidúci motorista. Ležala v priekope a bola v bezvedomí.

Previezli ju do nemocnice Wollongong, kde jej liečili zlomený členok, zlyhanie pľúc a krv v mozgu. Gillen bola tak ťažko ranená, že lekári museli počas núdzovej operácie odstrániť časť jej lebky, aby zmiernili tlak v mozgu. Potom ju uviedli do umelého spánku.

V tomto bode lekári zistili, že April je už 4 týždne tehotná.

Zranenia hlavy mali za následok, že April počas rehabilitácie trpela počas niekoľkých mesiacov stratou krátkodobej pamäte.

Počas tejto doby stále zabúdala, že je tehotná.

Povedala som: Som tehotná? Ach, Bože môj!A potom som to zabudla, pretože som stále trpela tým, že som každý deň zabúdala,“ povedala April v televíznej show A Current Affair. „A oni mi to každý deň hovorili znovu.“

Napriek svojim vážnym zraneniam táto mladá slečna nikdy neuvažovala nad tým, že by dala svoje dieťa na potrat.

Povedal som mame: Je to malé dieťa! Ó, ja ho porodím, alebo ja ho privediem na tento svet, takže vôbec nebudem pomýšľať na to, že by som sa ho zbavila,“ povedala.

Aprilina matka Leonie povedala, že spočiatku mala obavy o zdravie svojej dcéry, ktorá bola ťažko ranená a zároveň tehotná, čoskoro však dospela k tomu, že plne podporila jej rozhodnutie.

Musím priznať, že spočiatku som mala obavy,“ povedala Leonie. No potom, o niečo neskôr, keď sa April vyliečila oveľa viac, bola jasnejšia, správne hovorila a o tom, čo chce, bola celkom presvedčená, som April povedala, že budem stáť po jej boku,povedala matka.

April na Štedrý deň porodila chlapčeka, ktorému dala meno Jacobie.

April povedal, že Jacobie je „krásny chlapec - rovnako ako jeho mama; je to malý chlapec, ktorý je kópiou svojej mamy“.

Leonie hovorí: „Je to najlepšie rozhodnutie, aké sme kedy urobili.“