Dieťa so zriedkavou chorobu oslavuje svoje prvé narodeniny

1,775
Kultúra života

Dieťa s menom Jude Peters - či „Statočný bojovník“ ako mu hovoria jeho rodičia - dovŕšilo prvý rok! Jeho prvé narodeniny si zaslúžia veľkú oslavu, pretože Jude žije s chorobou, ktorú má len 53 ľudí na celom svete.

Jude má rizomelickú chondrodyspláziu punctata (RCDP), čo je zriedkavá forma zakrpatenia. Rodičia Hannah a Sully Petersovci odmietli Juda potratiť, aj keď sa ich lekári snažili presvedčiť, aby šli na „potrat a skúsili to znovu“.

Keď sa blížili Judeove narodeniny, Hannah a Sully Peters vystúpili vo video rozhovore s FOX News.

Povedali mi, že jeho život nemusí byť zlúčiteľný so životom mimo maternice,“ povedala Hannah Petersová pre FoX News. „Potom, keď sa narodil, poslali ho do domácej opatery a povedali, že neprežije viac než pár týždňov.“

Ako uvádza FOX News, lekári hovoria, že 60% ľudí s RCDP zomiera počas prvého roka a ďalších 30% z nich skôr než dovŕšia dva roky.

Niet divu, že Petersovci majú dôvod na oslavu svojho zázračného dieťaťa, však?

Hannah Petersová na svojej facebookovej stránke zdieľa nasledujúcu správu:

O 3:06 ráno som sa 17. apríla 2014 stretla so svojím synom a hrdinom. Všetko najlepšie k narodeninám, Jude Sullivan Peters. Si najstatočnejší, najradostnejší, milujúci, silný, krásny chlapec, ktorý mení život.

To, že som tvojou mamou, je mojou najväčšou cťou a radosťou. Dala by som Ti celý svet, keby som mohla. Neskôr pridám ešte viac spomienkových príspevkov. Som tá najpyšnejšia mama, ktorá bude oslavovať svoj ROČNÝ ZÁZRAK !!!

Rodina Petersová tvrdo bojuje za to, aby sa o Judeovom príbehu vedelo. Zvyšujú povedomie o klinickej štúdie liečby, ktorá by mohla pomôcť deťom s RCDP. Tá ma vyzbierať finančné prostriedky a podporu na to, aby táto liečba mohla zachrániť životy detí s RCDP.

Hannah a Sully Peters sa rozhodli dať život svojmu dieťu napriek náročným okolnostiam. Teraz tvrdo bojujú za to, aby malého Juda udržali pri živote.