Diaľkovo ovládateľný mikročip Billa Gatesa môže byť zneužitý na eugeniku

1,751
Kultúra smrti

LEXINGTON, MA – Nadácia Billa a Melindy Gatesových financuje vývoj antikoncepčného mikročipu, ktorý možno diaľkovo ovládať tak, aby uvoľňoval hormóny, ktoré môžu spôsobovať vyvolávanie potratu až 16 rokov. Kritiku si vyslúžila schopnosť čipu vziať život ako aj prípadné obavy o ochranu súkromia.

Čip, ktorý meria 20 x 20 x 7 mm, môže byť implantovaný pod kožu ženského zadku, hornej časti paže alebo pod kožu brucha len za 30 minút. Prístroj obsahuje zásobu lieku levonorgestrelu na 16 rokov a uvoľňuje ho v množstve 30 mikrogramov denne. Ale dávka môže byť i vďaka diaľkovému ovládaniu pozmenená.

Táto technológia bola pôvodne určená a testovaná na to, aby uvoľňovala liečivá na osteoporózu u starších žien, ale Dr. Robert Langer po osobnom rozhovore s Billom Gatesom zmenil jej zameranie na antikoncepciu. Gavin Corley, biomedicínsky inžinier, pre BBC povedal, že táto technológia by mohla byť použitá na dosiahnutie antikoncepčných cieľov v rozvojovom svete, čo poukazuje skôr na „humanitárnu aplikáciu než na uspokojenie prvej potreby sveta.“

Oznámenie pochádzajúce od Gatesovej nadácie je na čele medzinárodného, multimiliardármi financovaného rozšírenia antikoncepcie v rozvojových krajinách. Politici a ľudia z pro-life ich usvedčujú zo zapojenia sa do celosvetovej populačnej kontroly. V júni Melinda Gatesová napísala, že nadácia sa v rámci svojho úsilia „rozhodla, že nebude financovať potraty“.

Mnohé štúdie však ukázali, že hormón levonorgestrel, ktorý používa tento čip ako aj pilulka „deň po“, má silný anti-implantačný účinok, čo znamená, že bráni novopočatému embryu uhniezdiť sa v maternici. Jedna štúdia zistila, že „miera účinnosti“ tohto hormónu je iba 49 % pri blokovaní samotnej ovulácie.

Poskytovanie nebezpečných hormonálnych antikoncepčných liekov, či už prostredníctvom nových technológií alebo tradičným perorálnym užívaním, by sa nemalo považovať za prínos pre zdravie žien, keďže každým dňom poznávame čoraz viac vážne riziká týchto liekov,“ povedal preLifeSiteNews.com o. Shenan Boquet, prezident Human Life International.

Naše obavy sú o to väčšie, keď sa pozeráme na to, ako toto úsilie Billa a Melindy Gatesových novinári podporujú bez zmienky o tom, ako iné varianty týchto liekov ubližujú ženám . Ako by sľubovali len dobré zdravie a posilnenie postavenia žien,“ dodal.

O tom sa nehovorí. Je to propaganda, a je obzvlášť nebezpečná, vzhľadom na riziká, ktoré so sebou prináša.“

Navyše diaľkovo ovládaný počítačový čip, ktorý môže ponechať zdravie pacienta na milosť a nemilosť niekoho s dostatočnými počítačovými zručnosťami, predstavuje vlastný problém.

Dr. Robert Farra povedal, že podkožný počítačový čip musí byť „bezpečne šifrovaný“, aby niekto na druhej strane miestnosti nemohol preprogramovať implantát. Do dnešného dňa takáto bezpečnostná ochrana nebola vyvinutá.

Obhajcovia ľudských práv sa obávajú, že by hackeri, či nečestné vládne agentúry, mohli zneužiť túto technológiu. „Čokoľvek, čo bude čip vysielať, pôjde do vládnych spisov,“ povedal pre LifeSiteNews John Whitehead, ústavný právnik a zakladateľ The Rutherford Institute. „Čip môže zistiť, kedy máte sex. Nuž, už nebude existovať súkromie, žiadne súkromie.“

Jeden zdroj, z ktorého by mohlo vzísť porušenie ochrany osobných údajov, sú hackeri. V apríli časopis Wired informoval o dvojročnej snahe vedenej Scottom Ervenom. Tomu sa úspešne podarilo hacknúť nemocničnú infúznu pumpu na lieky, ktorá umožňuje meniť množstvo morfínu podávaného pacientom. Sprístupnil defibrilátory, čo mu umožnilo vyrábať zbytočné šoky alebo zabrániť resuscitačným šokom, ktoré majú za úlohu znova naštartovať srdce pacienta, zmenil teplotu chladiacej jednotky, ktorá uchovávala krv a potenciálne mu tak bolo umožnené zásoby krvi pokaziť. Taktiež si zobrazil röntgeny a mohol meniť lekárske záznamy pacientov on-line.

Ďalšou otázkou je vláda. Whitehead dôkladne skúmal rozsah vládneho dohľadu vo svojej novej knihe A Government of Wolves: The Emerging American Police State (Vláda vlkov: Vynárajúci sa americký politický štát).

Je tam to, čo som sa dozvedel o vláde, bez ohľadu na to, akú máme technológiu, ich je oveľa lepšia,“ povedal a dodal, že potenciálne zneužitie vedie k problémom spojenými s ochranou osobných údajov a porušením štvrtého článku Ústavy. „FBI už teraz zhromažďuje obrovské databázy DNA,“ povedal pre LifeSiteNews. Najvyšší súd pri rozhodnutí prípadu Maryland vs. King v roku 2013 schválil všeobecné rozšírené zbieranie záznamov DNA.

Obávam sa, že by mohol byť čip aktivovaný nejakým škodlivým spôsobom,“ povedal Whitehead narážajúc napríklad na eugenický program v budúcnosti. „V podstate by to zabránilo niektorým ľudom, aby mali deti.“

Hovorí, že namiesto ochrany práv občanov „nám Kongres nedal žiadne pokyny“ týkajúce sa invazívnych foriem technológie. Je presvedčený, že Kongres je„financovaný rovnakými skupinami, ktoré dodávajú tieto technológie.“

Pre-klinické testovanie nového mikročipu začne budúci rok. Langerov vývojový tím MicroCHIPS Inc. so sídlom v Lexingtone v Massachusetts dúfa, že produkt uvedie na trh do roku 2018, po tom, čo sa dočká schválenia od Food and Drug Administration (skr. FDA – Úrad pre potraviny a liečivá).

Ľudia to môžu robiť dobrovoľne,“ povedal Whitehead, „ale potrebujú vedieť, aké sú riziká.“

Gates Foundation a jej partneri budú pravdepodobne pokračovať v tomto škodeniu zdraviu žien, kým proti nim nevznikne trvalý celosvetový odpor,“ povedal o. Boquet.