Deti sa mali v škôlke vyzliekať a vzájomne dotýkať. Otec zbil učiteľku

3,856
Kultúra smrti

Šokovaná učiteľka skončila v nemocnici s natrhnutým obočím 

Podľa viacerých denníkov, medzi ktorými sa ocitol aj mienkotvorný denník Repubblica, rodič v talianskom Trevise napadol učiteľku po tom, čo sa od dieťaťa dozvedel, že deti boli v škôlke vyzvané, aby sa vyzliekli a vzájomne zisťovali pohlavné rozdiely medzi chlapcami a dievčatami v rámci hry, ktorej cieľom malo byť naučiť sa rešpektu. Práve táto aktivita nahnevala otca 5-ročného dieťaťa, ktorý sa v škôlke objavil, aby napadol učiteľku. Ciele hry rešpektu majú podľa oficiálnej metodiky búrať stereotypné predstavy o rolách muža a ženy v spoločnosti.

Učiteľku po útoku museli previesť do nemocnice a ošetriť jej natrhnuté obočie. Tento incident bol vrcholom viacerých sťažností a protestov rodičov, ktorí podozrenie o nekalých metodikách v škôlke vyjadrili už skôr. Niektorí sa sťažovali, že sa ich deti vo veku 3-4 rokov začali v noci pomočovať.

Na základe agresie rodiča a podľa viacerých nepotvrdených vyjadrení vyšetrovateľov bola táto hra koordinovaná priamo zo strany učiteliek a deti sa mali vyzliecť úplne donaha a konfrontovať pohlavné rozdielnosti. Oficiálne sa však vyšetrovatelia odmietajú vyjadriť: “Momentálne sa snažíme zistiť čo najviac k tomuto prípadu, a preto sa bližšie zatiaľ nebudeme vyjadrovať”.

Viacerí rodičia po prevalení týchto informácií nechávajú deti na protest doma.