Bývalý poradca Trumpa: Obamova agresívna LGBT agenda bude čoskoro silne naštrbená

744
Milko Kostovič
Kultúra života

Ken Blackwell, bývalý Trumpov prechodný poradca a rešpektovaný národný pro-family predstaviteľ, povedal redakcii LifeSiteNews, že verí, že prezident Trump vydá silné exekutívne nariadenie na ochranu náboženskej slobody Američanov.

"Mojím očakávaním je, že sa dočkáme exekutívneho nariadenia a pôjde viac než len o úpravu fasády,"  uviedol Blackwell, vedúci oddelenia pre ľudské práva a ústavné zriadenie v Rade pre rodinný výskum, v telefonickom rozhovore z 11. apríla. 

Predpovedal, že "agresívna LGBT agenda (Obamovej vlády) bude silne naštrbená" (za Trumpa), kúsok po kúsku, cez všetky vládne úrady.

"Máme veľký plán zaútočiť na štátnu správu," uviedol a dodal, že Obama prenechal Trumpovi širokorozsiahlu, liberálnu "infraštruktúrou, ktorá má presahujúci vplyv skrz všetky úrovne štátu." 

"Budeme musieť byť veľmi dôkladní v tom, ako ju demontujeme," povedal pre LifeSiteNews. 

To zahŕňa aj Trumpove vydanie exekutívneho nariadenia pre náboženskú slobodu, ktoré nebude bezzubé, "rovnako, ako postupujeme, aby sme znížili regulačnú záťaž, uloženú agentúrou EPA (Agentúra na ochranu životného prostredia)." Ekonomickí konzervatívci oslavujú Trumpa za zmierňovanie vplyvu EPA

Sloboda svedomia pre štátnych úradníkov utrpela za Obamu mnoho zásahov, ktoré vytvorili istý druh dopytu pre kresťanské právne skupiny, ako First Liberty, ktorá chráni občiansky Prvý dodatok náboženskej slobody praktizovať vieru bez nátlaku vlády (proti viere. Editor). Mnoho tzv. politicky nekorektných občanov pracujúcich pre vládu, vrátane členov armády, sa stalo obeťou prosekulárnych a pro-LGBT Obamových politík. 

Medzitým, Obamova agresívne, právne úsilie pre LGBT značne prispelo k tomu, že Najvyšší súd zaviedol homosexuálne "manželstvá" vo všetkých 50 štátoch, hoci konzervatívci v niektorých štátoch, ako je Severná Karolína, stále odporujú rozhodnutiu z roku 2015. Legalizované "sobáše gayov" v kombinácií s pro-LGBT tzv. anti-diskriminačnými zákonmi účinne idú proti slobode kresťanov dodržiavať morálne príkazy svojej viery od Nového Mexika po Colorado, od Iowy po štát Washington

Trumpov tím ešte nie je ustanovený

Blackwell, bývalý štátny tajomník v štáte OHIO a bývalý hlavný asistent amerického ministerstva pre bytovú výstavbu a rozvoj miest (HUD) počas vlády Georgea W. Busha, vyzval sociálnych konzervatívcov, aby boli s Trumpom trpezliví, a poznamenal, že ešte stále "nemá pripravený svoj celý tím." 

Blackwell, podobne ako ostatní pro-family obhajcovia, ocenil Trumpove "super vymenovanie", konzervatívneho autora z thinktanku Heritage Foundation a právneho zástupcu Rogera Severina na čelo Úradu ľudských práv na Ministerstve zdravotníctva a sociálnych vecí (HHS). Severino momentálne pracuje pod vedením pro-life, bývalého kongresmana zo štátu Georgia Toma Prica, ktorého menovanie Trumpom za tajomníka HHS si taktiež vyslúžilo pochvalu zo strany konzervatívcov. 

"Pomaly a iste, Tom zostavuje tím," uviedol Blackwell, ktorý sa sám opísal ako neoficiálny poradca novej administratívy, po tom, ako bol zvolený - k zúfalstvu liberálov - aby viedol Trumpov tím pre domáce tranzície. Blackwell povedal, že konzervatívci pracujúci s Trumpom vytvorili "politický plán" pre "vykorenenie Obamovho aparátu." 

Vykorenenie Obamovej pro-LGTB siete v masívnej federálnej byrokracie bude veľmi náročné, pretože Obama zanechal mnoho "pascí" vo federálnych agentúrach, ako napr. na Ministerstve zahraničných vecí, ktoré Trumpovi "skomplikovalo prácu", uviedol Blackwell. 

Sociálni konzervatívci majú vysoké očakávania

Napriek tomu, že ich uspokojili Trumpove konzervatívne menovania (vrátane budúceho tajomníka armády Marka Greena), sociálni konzervatívci sú frustrovaní absenciou explicitných skutkov v prospech náboženskej slobody zo strany nového prezidenta. 

V kampani urobil Trump z obrany náboženskej slobody veľkú tému, najmä v prejavoch a rozhovoroch zameraných na evanjelikov, konzervatívnych katolíkov a nábožensky motivovaných voličov. (Taktiež verejne nesúhlasil s rozsudkom Najvyššieho súdu vo veci "manželstiev" rovnakého pohlavia, ale po zvolení ohromil sociálnych konzervatívcov, keď povedal, že je to "ustálené právo".) 

Pro-family obhajcovia boli podráždení potenciálnym Trumpovým exekutívnym nariadením vo veci náboženskej slobody, ktorý bol predstavený 1. februára, a získal pochvalu od vplyvného sociálneho konzervatívca Ryana Andersona z Heritage Foundation. No potom bolo toto potenciálne nariadenie odsunuté bokom. Správy sekulárnych médií pripisujú tento výsledok Ivanke Trumpovej a jej manželovi Jaredovi Kushnerovi, rovnako ako v prípade Trumpovho predĺženia Obamovho pro-LGTB exekutívneho nariadenia týkajúceho sa federálnych dodávateľov. 

Business Insider, citujúc zdroj oboznámený s Kushnerovou úlohou v Bielom dome, uviedol 29. marca, že Kushner "zohral zásadnú úlohu pri zastavení exekutívneho nariadenia, ktoré by ovplyvnilo LGBT komunitu." 

Čo šéfredaktor Business Insideru neuviedol, je to, že predložené exekutívne nariadenie bolo navrhnuté tak, aby chránilo slobodu svedomia ľudí viery. Médiá sú vo všeobecnosti omnoho viac znepokojené "právami LGBT" ako náboženskou slobodou. 

Ako informovali LifeSiteNews, Ivanka a Kushner boli "čestnými hostiteľmi" peňažnej zbiekry z roku 2011 za legalizáciu homosexuálnych "manželstiev" v ich domovskom štáte New York napriek tomu, že sa hlásili k prívržencom ortodoxného judaizmu. Peňažná zbierka bola sponzorovaná spoločnosťou Freedom to Marry (sloboda vydať sa), ktorá bola založená vedúcim aktivistom za homosexuálne "manželstvá", Evanom Wolfsonom. Táto organizácia zanikla pár mesiacov po rozhodnutí Najvyššieho súdu z roku 2015, keď dosiahla svoj cieľ "legalizácie" homosexuálnych "manželstiev". 

Obavy spojené s Ivankou Trumpovou a jej manželom s protikonzervatívnym vplyvom na Trumpove prezidentstvo ďaleko presahujú sociálne otázky. Aktivistka proti radikálnemu islamu Pamela Geller z neziskovej organizácie American Freedom Defense Initiative povedala pre Breitbar News Daily 7. apríla, že Kushner je inteligentný "manhattanský liberál" s "neprimeraným vplyvom" v Trumpovom Bielom dome. 

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.