Bude viac kondómov a lubrikačných gélov pre neplnoletých.

2,432
Kultúra smrti

17.februára 2015 (LifeSiteNews.com) - National Health Service (NHS) rozširuje program, ktorý bol pred šiestimi rokmi vymyslený vďaka Brook Advisory Service, čo je britská organizácia zameraná na „sexuálne zdravie“ tínedžerov. Tá dáva 12-ročným chlapcom kondómové „kreditné karty“ alebo „C-karty“, ktoré im umožnia, aby na športoviskách, v kluboch či v kaderníctvach dostali kondómy zdarma.

V rámci rozšíreného programu môžu teraz C-karty získať 13-roční chlapci alebo dievčatá v knižniciach, zdravotných strediskách a lekárňach aj bez oznámenia rodičom.

Program funguje už na mnohých miestach po celej Veľkej Británii a podľa NHS bude za krátko zavedený v celom západnom Sussexe.

Keď dieťa ukáže kartu, dostane 12 kondómov, sexuálny lubrikant a a informačný leták s návodom na použitie. Tí, ktorí majú 16 a viac, môžu použiť kartu šesťkrát, trinásť až päťnásť roční ju môžu použiť trikrát; potom ju treba vymeniť.

Kritici režimu hovoria, že toto [opatrenie] len povzbudí deti k tomu, aby boli sexuálne aktívne už v mladšom veku.

Pro-rodinná skupina Family Education Trust ostro kritizovala program kvôli tomu, že tento systém rodičom upiera možnosť chrániť svoje deti pred začiatkom sexualizácie a pred dôsledkami sexu maloletých.

Pri ochrane mladých ľudí je životne dôležité to, ako sú rodičia a opatrovatelia zasvätení do ich emočnej pohody, skupín ich priateľov a neobvyklého správania,“ povedal hovorca Family Education Trust.

Majú preto jedinečnú pozíciu na to, aby mohli zasiahnuť a ochrániť ich. Systém C-kariet upiera rodičom možnosť radiť svojim deťom a chrániť ich pred fyzickými a emocionálnymi dôsledkami sexu.“

Simon Calvert z Christian Institute pre Daily Mail povedal: „Je znepokojujúce, že sa zdá, že dospelí, ktorí zastávajú posty na zdravotných úradoch si neuvedomujú, že to, aby mali neplnoleté deti sex, je v rozpore so zákonom. Namiesto toho, aby neplnoletým pomáhali, aby mali sex, mali by sa zamerať na ich ochranu. Nechajme deti byť deťmi.“

Všetci sme znepokojení sexualizácou mladých ľudí a to najmä vplyvom internetu a sociálnych médií,“ píše Calvert vo vyhlásení.

Tri desaťročia sa vykrikovalo, že musíme mať viac sexuálnej výchovy, ktorá má byť čoraz názornejšia a čím v mladšom veku - a pozrite sa, kde sme sa dostali.“

Mali by sme prestať s tým porazeneckým postojom, ktorý hovorí, že všetky deti budú nevyhnutne vystavené pornografii a zapletú sa ako neplnoleté do sexuálnej aktivity. Je to rada zúfalstva,“ vyhlásil Calvert.

Josephine Quintavalle, zakladateľka Comment on Reproductive Ethics (CORE), čo je kresťanská pro-life organizácia vo Veľkej Británii, varovala pred prototypom programu C-kariet hovoriac, že len uľahčujeme a podporujeme sexualitu bez hlbšieho porozumenia emocionálnej stránky vzťahov.“

Zvykli sme hovoriť o sexe zo zábavy medzi 18-ročnými - a teraz je to medzi 13-ročnými,“ povedal Quintavalle.

Matka dvoch detí z Lancingu v Západnom Sussexe, kde sa program spustí najbližšie, zopakovala pre Daily Mail Quintavallovu obavu a povedala, že je presvedčená, že 13-ročným by sa nemali dávať kondómy.

Nie som naivná, aby som si myslela, že by ochrana a informácie nemali byť k dispozícii do 16-tich; súhlasím s tým, že určité rady treba dať,“ povedala Sarah Underwood. No myslím si, že 13 je trochu málo na to, aby dostávali zadarmo kondómy – toho sa bojím.“

Spojené kráľovstvo má stále najvyššiu mieru tehotenstiev dospievajúcich v západnej Európe a to napriek všadeprítomnej sexuálnej výchove a antikoncepčným programom.

Štúdie opakovane preukázali, že výchova k bezpečnému sexu“ a ľahký prístup ku kondómom neredukuje ani počet tehotenstiev dospievajúcich ani výskyt pohlavne prenosných chorôb.

Profesor David Paton z katedry priemyselnej ekonómie na univerzite v Nottinghame zistil, že školská sexuálna výchova v Spojenom kráľovstve nemala za posledných 40 rokov za následok takmer alebo úplne žiadne štatistické zmeny v miere tehotenstiev dospievajúcich.

V jednom článku v časopise Education and Health Paton napísal: „Politicky nariadené metodiky, ktoré deti „implicitne (a niekedy aj explicitne)“ učili o „bezpečnom sexe“ a sprístupňovali im „plánovanie rodiny“ predpodkladali, že satým zníži miera tehotenstiev u ch dospievajúcich, ktorí už majú pohlavný styk, no nespôsobí sa tým celkové zvýšenie počtu tínedžerov, ktorí sa zaoberajú sexuálnou aktivitou“.

Paton však poznamenal, že údaje naznačujú, že to, že sa deťom rozpráva o tom ako mať „bezpečný“ sex a to, že sa im poskytne antikoncepcia je s tým, že deti potom otehotnejú „nenávratne prepojené“. Stále čoraz ľahší prístup k antikoncepcii v kombinácii s permisívnym posolstvom učiteľov a autorít spôsobuje, že sa „znižuje skutočná hodnota sexuálnej aktivity“ a maloletých dospievajúcich povzbudzuje k tomu, aby sa zaplietli do sexuálnej aktivity.

Na záver,“ Paton napísal, „napriek nedávnemu celkovému poklesu miery počatia u maloletých, sa nechcené tehotenstvo medzi neplnoletými v Anglicku a Walese ukázalo výrazne odolnejšie voči politickým iniciatívám, ktoré za posledných 40 rokov uskutočnili rôzne vlády.

Neviem sa dočkať toho, keď dozrie čas na zmenu zamerania: od politických postupov zameraných na znižovanie rizík spojených s neplnoletou sexuálnou aktivitou na také, ktoré sú viac zamerané priamo na zníženie miery neplnoletej sexuálnej aktivity.“

Dr. Philip Ney, vyslúžilý profesor psychiatrie s veľkými akademickými a klinickými skúsenosťami, v komentári k sexuálnej výchove napísal: „čo sa týka prevencie chorôb a tehotenstva, sexuálna výchova zlyhala. Sexuálna výchova je pri prevencii mladých ľudí pred zapletením sa do rizikového sexuálneho správania kontraproduktívna.

Zavedenie sexuálnej výchovy úplne koreluje s nárastom potratov, pohlavne prenosných chorôb a medziľudských problémov medzi chlapcami a dievčatami. Dobré vzdelávania dáva ľuďom túžbu vyskúšať si to alebo sa o tom dozvedieť viac prostredníctvom zážitku. Paradoxne, v tomto ohľade, aktuálne formy sexuálnej výchovy dobrým vzdelávaním, ale majú zlé výsledky,“ uzatvára Dr. Ney.

Kompletný text komentára Dr. Neya k sexuálnej výchove je k dispozícii tu.