Brutálny čin “umiernených” sýrskych povstalcov: len 10-ročnému chlapcovi odrezali hlavu

1,217
Kultúra smrti

Na internete sa objavilo video, v ktorom povstalci bojujúci v Sýrii, odrezali hlavu len 10-ročnému Palestínčanovi. Chlapca obvinili, že bojoval s provládnymi jednotkami.

Podľa informácií BBC video zobrazuje piatich mužov a jedného chlapca približne vo veku 10 rokov. Všetci sedia v zadnej časti nákladného auta. Jeden z mužov drží chlapca za vlasy. Ten istý muž sa neskôr nachádza na ďalšom videu, ktoré zobrazuje ako chlapcovi odrezáva hlavu.

K incidente údajne došlo v Handarate, severne od Aleppa, kde sa odohrávali ťažké boje. Na tomto území sa nachádza neoficiálny palestínsky utečenecký tábor Ajn Tal, v ktorom v minulosti žilo až 7.000 ľudí.

Zábery chlapca, ktorého niektorí na sociálnych sieťach identifikujú ako Abdalláha Isú, boli na internete zverejnené v utorok ráno. Jeden z povstaleckých bojovníkov na videu tvrdí, že chlapec bol členom Jeruzalemskej brigády, čo je palestínska provládna milícia, ktorá operuje v oblasti Aleppa.

Sýrske observatórium pre ľudské práve so sídlom vo Veľkej Británii uviedlo, že tiež dostalo kópiu videa, ktoré zobrazuje, ako bojovníci zabíjajú zajatého chlapca.

Podľa informácií BBC stojí za smrťou chlapca povstalecké hnutie Núr Zinkí. Organizácia Amnesty International na začiatku tohto mesiaca publikovala správu, že práve bojovníci tejto povstaleckej skupiny spáchali množstvo ohavných činov, vrátane únosov a mučenia. Amnesty International tiež zverejnila, že práve povstalci hnutia Núr Zinkí sú finančne a vojensky podporovaní Spojenými štátmi, Veľkou Britániou, Francúzskom, Tureckom, Katarom i ďalšími arabskými krajinami.

Video pomalého sťatia chlapčeka zverejnila stránka almasdarnews.com. Nie je vhodné pre slabšie povahy…