Brat so sestrou žijú spolu a nevadia im ani postihnuté deti

3,773
Kultúra smrti

ŠTRASBURG - Súrodenecký pár z Nemecka žije už niekoľko rokov v partnerskom vzťahu. Keď ich polícia obvinila z incestu, bránili sa, že majú na to právo. S celou vecou sa obrátili aj na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu. Ten však ich žiadosť zamietol.

Patrick (34) splodil so svojou o desť rokov mladšou sestrou Susan štyri deti. Nemecký súd ich incestnú idylku prerušil tým, že mladíka poslal na tri roky do väzenia. Sexuálny vzťah medzi súrodencami sa totiž považuje za trestný čin.

Zaľúbenci sa však nevzdali a obrátili sa na súd v Štrasburgu. Patrik tvrdí, že bol odsúdený neprávom, a že tým boli porušené jeho ľudské práva. Argumentuje tým, že sa so Susan zoznámil až v roku 2000, pretože biologickí rodičia ho dali na adopciu. Pár sa zblížil po smrti matky. Európsky súd ich láske ale naklonený nie je a žiadosť zamietol.

Sexuálne partnerstvo medzi súrodencami je zakázané kvôli zvýšenej možnosti plodenia postihnutých potomkov, čo platí aj v prípade Stübingovcov.  Úrady sa pri posudzovaní ich sťažnosti opierali najmä o fakt, že dve z ich štyroch detí sú totiž postihnuté.