Blaha nazval Krajniaka kresťanským fundamentalistom

1,220
Kultúra smrti

Poslanec Blaha nazval vystúpenie Milana Krajniaka k utečeneckej kríze prejavom náboženského fundamentalizmu. Podľa Blahu nie je problém moslim, ale moslimský fundamentalista.

„Fundamentalista môže byť nielen moslimský, ale aj hinduistický alebo kresťanský. A vy ste práve ten kresťanský fundamentalista. Mentálne máte oveľa bližšie k moslimským fundamentalistom ako iní kresťania na Slovensku. Na Slovensku máme aj iné sviatky, napríklad výročie SNP, ku ktorým sa aj my, ateisti, hrdo hlásime, pretože sme porazili fašizmus. Ten fašizmus, ktorý dnes chcete legitimizovať na pôde slovenského parlamentu.“ Povedal vo svojom vystúpení Ľuboš Blaha, známy tým, že pri debate na akúkoľvek tému, vždy skončí pri fašizme.

V reakcii na Blahove slová Krajniak povedal, že je hrdý na to, že sa počas SNP naša armáda dva mesiace úspešne bránila proti Werhmachtu a že to bolo po Varšavskom povstaní druhé najväčšie povstanie počas 2. svetovej vojny. “Napriek tomu mám však na vás jednu otázku: Načo sa viac tešia Vaše deti? Na Vianoce, či na výročie SNP?”, zakončil svoj výrok Milan Krajniak z hnutia Sme rodina.