BEZ CENZÚRY. Známy poľský kňaz otec Dariusz: "v Cirkvi pôsobí gay mafia"

3,497
Milko Kostovič
Neutral

Poľský kňaz otec Dariusz Oko si sadol spolu s Michealom Vorisom v decembri 2016, aby diskutovali o kríze homosexuálnych duchovných, čo je problém, ktorý naďalej sužuje Katolícku cirkev. 

Známy pre svoj trhák z roku 2012, "With the Pope Against the Homoheresy (S pápežom proti homoheréze)," ktorý ponúkol otvorenú diskusiu na tému homosexuálnej infiltrácie duchovenstva, pokračoval o. Oko v tejto téme aj v interview s Michaelom Vorisom.

"Vnútri Katolíckej cirkvi pôsobí gay mafia," povedal, "Oni vytvárajú tieto neformálne zväzky a infiltrujú Cirkev." 

Taktiež potvrdil, že táto infiltrácia siaha na najvyššie posty. "Rozhodne je tam problém s homosexuálnymi biskupmi v (katolíckej - pozn. editora) Cirkvi," poznamenal. "Pápež Benedikt zosadil na celom svete 70 takýchto biskupov, ktorí buď kryli pedofilných kňazov, alebo boli sami aktívni v homosexuálnych vzťahoch." 

Otec Dariusz spomenul príklady poľských arcibiskupov Josefa Wesolowského a Julisza Paetza, ktorí, ako sa ukázalo, boli sexuálni predátori, podobne ako aj škótskeho kardinála Keith O'Brien, ktorý boli prinútený pápežom Benediktom XVI. odísť do dôchodoku kvôli jeho homosexuálnym škandálom. 

"Rovnako ako v armáde, v polícii, v umeleckom svete," pokračoval, "akonáhle sa osoba s homosexuálnymi sklonmi dostane k moci, tak zvyčajne sú aj jeho podriadení homosexuáli a tak začnú vytvárať svoju pyramídu. To isté sa deje aj v Cirkvi s týmito biskupmi, ktorí vedome nominujú ľudí s rovnakými sklonmi."

Otec Dariusz vysvetlil, že kňazi s homosexuálnymi tendenciami odmietajú "mentalitu bojovníka", ktorá je nevyhnutná v kresťanskom živote. "Oni nebudú napodobňovať nášho Pána ako bojovníka, ako symbol proti prevládajúcemu zlu," podčiarkol. "Oni sa budú snažiť viesť Cirkev k emocionálnosti, aby mala dialóg s každým a tým vytvoriť z Cirkvi  "bezpečný priestor." "Oni nemajú radi súboje či konfrontáciu.

Pokračoval:

Levanduľová mafia chce mať pohodlný život. Nechcú bojovať s niekým, kto ohrozuje ich postavenie. To je dôvod, prečo sa takmer na všetkom dohodnú. Existujú zverstvá páchané na mladých mužoch v rehoľných rádoch, najmä u františkánov a dominikánov, ktorí sú obťažovaní svojimi nadriadenými a je im povedané, aby boli ticho. Arcibiskup Paetz je perfektný príklad. Toto je extrémne ohavné, pretože mnohí z týchto mladých mužov sú veľmi oddaní a ortodoxní. Milujú Cirkev a chcú jej slúžiť. Na psychologickej úrovni môže byť takýmto správaním spustošený ich celý svet. Môžu sa doslova zblázniť. Mohli by byť skvelými rádovými bratmi a výbornými kňazmi, ale nakoniec skončia vyhľadaním psychologickej pomoci. V podstate sú troskami.

Napriek zlu, otec Dariusz pripomína veriacim, že máme povinnosť bojovať pre Svätú matku Cirkev. "V podstate na Mystické telo útočí rakovina a našou úlohou je ochrániť ho pred touto rakovinou."

"Nemôžeme zabudnúť na svätých," pokračoval. "Takže aj dnes, nie všetko v Katolíckej cirkvi je zlé. Môžeme poukázať na sv. Františka, sv. Jána Pavla II., sv. pátra Pia, sv. sestru Faustínu - aj v týchto turbulentných časoch sú tu svätci - kresťania, ktorí sú to najlepšie z ľudí."

"Je veľa zla," dodal, "ale v Katolíckej cirkvi sa deje aj veľa dobra."

Pozn. šéfredaktora - Necenzurujeme nepohodlné správy o dianí v Cirkvi, aj keď sme jej ako katolíci podriadení. Ako hovorí sama Pravda: "nie je nič tajomné, čo by nevyzvedelo". Nájdi nás na FB: ZA KRESŤANSKÉ SLOVENSKO