Berlínom prechádzali tisíce ľudí v Pochode za život

780
Kultúra života

Viac ako 7500 ľudí sa v sobotu zúčastnilo berlínskeho Pochodu za život s piatimi katolíckymi biskupmi.

Po úvodnom zhromaždení pred budovou Spolkového snemu (Bundestagu) sa popoludní pokojný tichý pochod posúval po uliciach Berlína. Účastníci nosili biele klinčeky ako symbol zhruba 400 nenarodených detí, ktorí sú zabití v priemere každý pracovný deň.

Šlo o apolitickú demonštráciu, ktorá sa tento rok niesla pod heslom “Žiadne dieťa nie je odmietnuté” požadujúcim bezpodmienečné právo na život.

Predseda Spolkového združenia práva na život (Bundesverband Lebensrecht-BVL) Martin Lohmann vraví: “Náš Pochod za život pokračuje v raste – a to je dobré! Obzvlášť ma teší, že máme toľko mladých ľudí a rodín aj tento rok.”

Berlínskeho Pochodu za život sa v tomto roku zúčastnilo päť katolíckych biskupov: arcibiskup Heiner Koch z Berlína, biskup Rudolf Voderholzer z Regensburgu a pomocní biskupi Dominikus Schwaderlapp z Kolína, Matthias Heinrich z Berlína a Florian Wörner z Augsburgu.

Nezúčastnila sa ho však evanjelická cirkev Berlína, Brandenburska a sliezskej Hornej Lužice, práve v rozdielnom postoji voči potratom, ktorá toto rozhodnutie necháva na žene a manželskom páre.