Benedikt XVI. odstúpil po tlaku Obamovej administratívy, tvrdí taliansky arcibiskup

2,391
Kultúra smrti

Taliansky arcibiskup Luigi Negri, blízky emeritnému pápežovi Benediktovi XVI., tvrdí, že Obamova administratíva mohla mať spoluúčasť na vyvíjaní obrovského tlaku, ktorý viedol bývalého pápeža k rezignácii. Arcibiskup sa tak otvorene vyjadril v interview pre taliansky denník  mesta Rimini.

“Nie je žiadnou náhodou, že niektoré katolícke skupiny napísali americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi list, v ktorom ho žiadajú, aby vytvoril komisiu, ktorá by vyšetrila a preskúmala, či bývalý prezident Barack Obama a jeho administratíva vyvíjali tlak na vtedajšieho pápeža Benedikta XVI,“ povedal Negri, ktorý zároveň citoval ďalšie odhalenia portálu Wikileaks, ktorý odhalil pokusy Demokratickej strany odkloniť smer Katolíckej cirkvi v Spojených štátoch amerických.

„Nateraz to ostáva pod rúškom tajomstva,“ povedal arcibiskup pre talianske noviny Rimini 2.0. „Ale som presvedčený, že sa nájdu tí, ktorí sú za to zodpovední.“

Arcibiskup sa odvolával na list, napísaný skupinou amerických katolíkov a adresovaný súčasnému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, v ktorom ho žiadajú o vyšetrenie možnej konšpirácie „Soros-Obama-Clintonová“, ktorá by mohla stáť za rezignáciou Benedikta XVI.

V liste sa výslovne píše:

„Máme dôvod sa domnievať, že „zmena režimu“ vo Vatikáne bola zostrojená Obamovou administratívou.“

Približne rok po tom, čo portál Wikileaks uverejnil e-mailovú konverzáciu, autori listu prehlásili:

„Zistili sme, že Benedikt XVI abdikoval na základe veľmi nezvyčajných okolností a bol nahradený pápežom, ktorého jasné poslanie je poskytnúť duchovný prvok radikálnej ľavicovej ideologickej agende.“

 

Branislav Zaujec