Bývalý hlavný psychiater: „Operácia na zmenu pohlavia nie je riešením“

2,035
Kultúra života

NEW YORK - Bývalý vedúci psychiater v Nemocnici Johna Hopkinsa pokračuje vo svojom desiatky rokov trvajúcom boji proti transgender operáciám ako riešeniu toho, čo sa nazýva porucha „domýšľavosti“.

Dr. Paul McHugh 12.júna v článku vo Wall Street Journal napísal, že politici a médiá nepreukazujú láskavosť ani verejnosti ani transgender osobám tým, že neliečia pohlavnú zmätenosť... ako duševnú poruchu, ktorá si zaslúži porozumenie, liečbu a prevenciu“.

Podľa McHugha to, "že je niekto transgender, znamená duševnú poruchu v dvoch ohľadoch.“ Hovorí, že prvým je to, že „nezodpovedá fyzickej realite“. Po druhé, čo je dôležitejšie, že neliečenie poruchy transgender správania môže viesť k desivým psychologickým dôsledkom.“

McHugh vo svojom článku citoval štúdiu z roku 2011, ktorá od roku 1973 do roku 2003 vo Švédsku sledovala 324 osôb so zmeneným pohlavím“. Sumár štúdie konštatoval, že osoby s transsexualizmom majú po zmene pohlavia podstatne vyššie riziko mortality, samovražedného správania a psychických chorôb než bežná populácia.“.

„Naše zistenia naznačujú, že zmena pohlavia, aj keď zmierni rodovú dysfóriu, nemusí stačiť na liečba transsexualizmu, a to by nás malo inšpirovať k zlepšeniu psychiatrickej a somatickej starostlivosti po zmene pohlavia u tejto skupiny pacientov,“ napísali autori.

McHugh vo svojom článku píše o zisteniach štúdia, že „asi 10 rokov po operácii začínajú transgender osoby zažívať rastúce psychické ťažkosti. Najviac šokujúce je to, že ich samovražedná úmrtnosť vzrástla takmer na 20-krát vyššiu mieru ako bola u porovnateľnej populácie bez zmeny pohlavia.“

McHugh hovorí, že John Hopkins začal štúdiu v sedemdesiatych rokoch 20. storočia a porovnával výsledky transgender osôb, ktoré podstúpili operáciu, s výsledkami tých [transgender osôb], ktoré operáciu nepodstúpili“.

Väčšina chirurgicky liečených pacientov popisovala seba akospokojných“ s výsledkami, ale následné psychosociálne dôsledky operácie neboli omnoho lepšie ako u tých, ktorí takúto operáciu nepodstúpili,“ vysvetlil.

Preto sme prestali robiť operácie na zmenu pohlavia, pretože vytvorenie „spokojných“, ale stále sa trápiacich pacientov, sa zdalo ako neadekvátny dôvod na chirurgickú amputáciu zdravých orgánov,“ hovorí McHugh.

McHugh, ktorý je tiež známy ako prominentný katolík, pracoval v Prezidentskej rade prezidenta Georgea W. Busha pre bioetiku a už predtým písal o štúdii Johna Hopkinsa. V diele z roku 2004 First Things dospel k záveru, že lekári a psychologickí odborníci premrhali vedecké a technické zdroje a poškodili našu profesionálnu dôveryhodnosť tým, že spolupracovali skôr so šialenstvom než by sa snažili študovať, liečiť a nakoniec tomu predísť.“.

Aj iní odborníci na duševné zdravie spochybnili účinnosť operácií na zmenu pohlavia. Keith Ablow začiatkom minulého mesiaca pre LifeSiteNews povedal, že virálne video sedemročného dieťaťa snažiaceho sa, aby sa stalo mužom, bolo oveľa škodlivejšie než o tom referuje väčšina mediálnych zdrojov. Verím, že je možné, že vývoj sekundárnych pohlavných znakov, ktoré zodpovedajú niečiemu DNA môže byť v skutočnosti súčasťou toho, že niekto sa bude cítiť čoraz spokojnejší s jej/jeho Bohom daným pohlavím,“ povedal.

Podľa Ablowa agresia, ktorú demonštruje LGBT komunita voči ľuďom, ktorí spochybňujú, že by sa genitálie detí mali pripraviť na chirurgickú úpravu a aplikáciu masívnych dávok hormónov, je taká silná, že klinickí lekári sa boja pokračovať v hľadaní pravdy.“

Vo svojom článku vo Wall Street Journal McHugh hovorí, že „pomýlení lekári v lekárskych strediskách, vrátane Detskej nemocnice v Bostone, začali liečiťtransgenderizmus v mladosti“, aj keď tieto lieky zastavujú rast dieťaťa a zvyšujú riziko neskoršej sterility“. Hovorí, že vzhľadom na šancu, že „takmer 80% týchto detí opustí ich ​​zmätok sám a ony tak budú rásť prirodzene do dospelého života, aj v prípade ak nie je [táto porucha] liečená“, odporúča lepší spôsob, ako týmto deťom pomôcť: obetavým rodičovstvom.“.