Autobusu, ktorý upozorňuje na biologické danosti a varuje deti, aby sa nedali oklamať ideológmi genderu, bolo zakázané jazdiť po mestách Španielska

787
Kultúra smrti

Oranžový autobus s “transfobickým” heslom, pripravený na celoštátne turné po mestách Španielska, vyvolal ostrú diskusiu o právach transgenderov a transsexuálov.

Autobus má na bočnej strane oranžového podkladu napísané heslo: “Chlapci majú penisy. Dievčatá majú vagíny. Nenechajte sa zmiasť. Ak ste sa narodili ako muž, tak ste muž. Ak ste žena, budete ňou aj naďalej.”

 

Autobus má byť tiež reakciou na plagáty rozširované po severnom Španielsku v mestách ako Bilbao, San Sebastian, Vitoria či Pamplona skupinou s názvom Chrysallis Euskal Herria, ktoré žoviálnym obrázkom mali miasť deti tvrdiac, že aj “dievčatá môžu mať penisy a chlapci vagínu” zastávajúc tak práva transgenderov a transsexuálov.

Ako píšu noviny La Vanguardia, vozidlo bolo preto nazvané “autobus nenávisti”. Naplánované mal navštíviť Valenciu, Barcelonu, ​​Zaragozu, Pamplonu, ​​San Sebastián, Bilbao a Vitoriu.

Ale mestská rada v Madride však prisľúbila prijať “primerané opatrenia” nevyhnutné na okamžité zastavenie autobusu a zákazu jeho ďalšej jazdy, pretože podľa nej nie je v súlade s miestnou verejnou a dopravnou vyhláškou. Dokonca ani nie z podnecovania nenávisti, ale z porušenia nariadenia o propagácii reklamy.

Autobus patrí konzervatívnej katolíckej organizácii Hazte Oír (v preklade “Buď vypočutý”), ktorá sa postavila proti nariadeniu zakazujúcemu demonštrovať takýmto spôsobom proti “sexuálnym indoktrinovaným zákonom”. Jej predseda Ignacio Arsuaga tvrdí, že postupne už sú prirodzené práva stále viac ohrozované “homosexuálnou lobby” a že nápis na autobuse iba vystihuje “biologický fakt”.

Arsuaga tiež zdôrazňuje vysokú mieru samovrážd medzi trans-komunitou, a to až 42 %. Riaditeľovi organizácie sa kvôli upozorneniu na transgender ideológiu vyhrážajú smrťou.