Amnesty International opúšťa svoje pôvodné poslanie - PODKOPÁVA PRÁVO NA ŽIVOT A TRADIČNÉ HODNOTY

3,471
Kultúra smrti

USA, New York, júl 2010 (LifeSiteNews.com) - Amnesty International (AI) stále viac a viac zanecháva svoju historickú rolu organizácie pre ľudské práva. Len nedávno blahoželala Argentíne k uzákoneniu homosexuálnych „manželstiev“. Dokonca povzbudzuje zvyšok Latinskej Ameriky, aby nasledovala jej príklad. A to nie je všetko.

„Je to historický krok k rovnosti práv lesbičiek, gayov, bisexuálov a transsexuálov v Argentíne“, uviedol hovorca AI Luis Finer. „Teraz záleží na ďalších krajinách Latinskej Ameriky, aby nasledovali jej príklad.“

Argentínsky senát v júli schválil návrh, ktorý deklaruje všetkým homosexuálom právo „zosobášiť sa“ podľa právnych predpisov krajiny. Homosexuálni manželia si tak môžu adoptovať deti.

Amnesty International bolo založené na ochranu tzv. väzňov svedomia - ľudí uväznených za pokojné vyjadrenie svojho presvedčenia, alebo z dôvodu ich rasy, pohlavia alebo inej osobnej charakteristiky. Mnohí z nich neboli nikdy obvinení z trestného činu - pozn. prekladateľa.

V posledných rokoch sa však postupne mení na organizáciu, ktorá lobuje radikálne ľavicovo a tým podkopáva právo na život a rodinné hodnoty.

V roku 2007 organizácia vyhlásila, že potrat bude podporovať ako „právo“. A to napriek faktu, že vražedná procedúra porušuje samotné právo na život, rovnako ako práva nenarodených detí viazané na riadny súdny proces.

V roku 2009 Amnesty International úspešne dotlačila Mexiko k prijatiu regulačnej normy pre adopciu NOM 046, ktorá vyžaduje od nemocníc poskytovanie rannej tabletky „deň po". Tá môže prerušiť život nenarodeného dieťaťa u obetí znásilnenia.

AI začala tento rok podporovať aj politické programy homosexuálov. Okrem iného napríklad vyvíja nátlak na prezidenta Litvy, aby podporil pochod „hrdých gayov“ (gay pride).

Matthew Cullinan Hoffman