Aliancia za rodinu vyzýva kandidátov do Národnej rady na podpis Deklarácie za rodinu

1,712
Kultúra života

Slovenská republika starne a vymiera, občianska iniciatíva Aliancia za rodinu (AZR) preto chce, aby zvolení poslanci boli hlasom pre rodiny. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda občianskej iniciatívy Aliancia za rodinu (AZR) Anton Chromík s tým, že Aliancia vyzvala relevantné strany, aby podporili Deklaráciu za rodinu.

Pozitívne už zareagovali KDH, OĽaNO-NOVA aj mimoparlamentné strany #Sieť, SNS aj SMK. Podľa Aliancie pribúdajú ďalší.

Podporou deklarácie sa kandidáti okrem iného zaviažu, že budú po zvolení za poslancov NR SR hlasovať za všetky dobré a vhodné opatrenia k tomu, aby si rodiny mohli dovoliť viac detí, podporia novelu Ústavy SR o práve detí na otca a mamu pri adopciách, budú hlasovať vždy proti zneužívaniu žien formou prenájmu maternice a podporia zvýšenie rodičovského príspevku pre rodičov, ktorí sa starajú o viac detí.

Kandidát sa podpisom Deklarácie tiež zaviaže, že podporí daňové zvýhodnenie rodín s troma a viac deťmi, bude proti zákonom a medzinárodným zmluvám, ktoré by oddeľovali rod od pohlavia či zavádzali viac rodov, ako je mužský a ženský, bude hlasovať proti podpore LGBTI ideologickej propagandy zo štátneho rozpočtu a podporí silný mediálny zákon, ktorý bude chrániť hodnoty rodiny, manželstva a jeho stability a chrániť deti a mládež pred nevhodným obsahom v televízii či rozhlase.

“Za kľúčové považujeme zjednotenie všetkých politických subjektov na systematickej prorodinnej politike, ktorá dokáže zvrátiť negatívny demografický vývoj,” povedal Chromík, ktorý tvrdí, že Aliancia chce takto dať hlas rodine a zmeniť nastavenie ľudí k prorodinnej politike. “Ak sa má robiť prorodinná politika, musí sa robiť naprieč politickým spektrom,” zdôraznil.

Kandidáti do parlamentu nájdu deklaráciu na stránke www.hlaszarodinu.sk. Vyjadriť sa môžu až do marcových parlamentných volieb. “Vyzývame všetkých kandidátov, aby si deklaráciu pozreli a ukázali občanom vlastné názory,” dodal Chromík.