Ako zabiť hrdinu v každom človeku

1,525
Matej Švec
Kultúra smrti

Čoskoro vyjde nový komiks. Tentoraz so supermanom = transgenderom. Toto už nie je jednoduchá propaganda sexuálnych deviácií v kryštalicky čistej podobe.

Séria komixov "Alters" vyjde v septembri a bude hovoriť o hrdinovi-transke so schopnosťou ovplyvňovať gravitáciu. Vydavateľstvo AfterShockComics oznámilo vydanie novej série komiksov Alters s hlavným superhrdinovm transgenderom. Hlavný hrdina sa volá Charlie a súčasťou jeho príbehu je jeho transformácia z jednoduchého študenta Chalieho Younga na transgenderové dievča Charlie, ktoré má schopnosť ovládať gravitačné pole.

Toto už nie je skalpel alebo laser, ktorým Hollywood formuje mozog priemerného američana a zároveň s ním aj okolitý svet. To je bez obalu ostrá motorová píla, rana palicou detským mozgom.

Samotný fenomém supermansva je skôr nebezpečným vkladom pre detské vedomie, zvlášť so supermanmi najrôznejších odtieňov sa do formovaných myslí dostáva ohromné množstvo špecifických bariér, brániacich skutočnému hrdinstvu, hrdinstvu normálneho človeka.

Extrémne problémy môže riešiť iba superman disponujúci nadľudskými schopnosťami. Obyčajní ľudia v podmienkach súčasnej masovej kukltúry vypadajú najčastejšie ako nuly. Bez titánových drápov, pavučiny, neviditeľnosti, laserov z očí, atď.

V mozgu malého človiečika sledujúceho také filmy a knihy sa objavuje presvedčenie: "Keď problém vyzerá ako neriešiteľný (a to je fakt) a ty nie si človek-pavúk (čo je nesporné) tak počkaj na človeka-pavúka. Alebo po novom - na transsexuála.

Popravde, celý ten super dievčochlap nie je nič iné ako vojna s Hrdinom v každom z nás. A to je diabolsky geniálne schéma vojny s Človekom. Pretože obyčajný človek sa stáva skutočným človekom svojimi hrdinskými činmi. Činy vojenskými (stratí život pre priateľov), činmi lásky k blížnemu, činmi tvorivými, pracovnými.

A čo keď je človeku cesta k činom preťatá nástrahou predstáv o super dievčochlapovi - pravdepodobnosť prepracovania sa k človečenstvu je potom veľmi malá.

Čo sa týka zmeny pohlavia, pri ktorej obyčajný študent dostáva spolu so ženským telom tiež vyššie schopnosti - tu je to už celkom jasné. Je to nový stupeň propagandy odľudšťovaniu, kedy sa k zabíjaniu hrdinstva pridáva ešte ubíjanie akejkoľvek identifikácie.

"Nieže nie si hrdina, ty nie si ani poriadny chlap!" (hovorí tento komiks dospievajúcemu). No nič, môžeš sa samozrejme držať svojho, keď si podľa prvotných pohlavných znakov muž - ale potom určite nebudeš mať schopnosti ovládajúce gravitáciu. Tak si sám rozhodni čo chceš (cha-cha).

Koniec koncov, nejaké pokusy o hrdinstvo musia byť skôr či neskôr postavené na úroveň zločinov proti ľudskosti. So všetkými súvislosťami, ktoré z toho vyplývajú.