Ako sa pápež František modlil za muža oslobodeného zo spárov démonov + video!

2,111
Lucia Salomonová
Kultúra života

 

43-ročný Mexičan, za ktorého sa pápež František modlil na Námestí svätého Petra počas Svätodušnej nedele povedal, že viac ako desaťročie bol posadnutý zlými duchmi.

Otec Gabriele Amorth (už zosnulý), známy exorcista v rímskej diecéze, 22. mája (článok neuvádza rok, no pravdepodobne sa myslí 2016 - editor) povedal pre CNA, že Angel prijal „modlitbu vyslobodenia“ od pápeža, ktorý na neho položil ruky a modlil sa po sv. omši 19. mája.

V rozhovore publikovanom v španielských novinách El Mundo, si muž s menom Angel spomenul, že jeho problémy začali jedného dňa v roku 1999, keď sa vrátil autobusom z Mexika do jeho rodiska v Michoacan.

„Cítil som energiu, keď som vošiel do autobusu. Nevidel som to očami, ale cítil som to,“ povedal. „Všimol som si, že sa priblížil a postavil predo mňa. Zrazu som zacítil, ako keby sa mi nôž zabodol do hrude a potom, kúsok po kúsku, som mal pocit, že otvára moje rebrá.“

Spočiatku si Angel myslel, že to je infarkt, ale nezomrel. Avšak jeho zdravie sa zhoršovalo, pretože vyvracal všetko, čo zjedol.

„Cítil som bodnutia po celom tele, ako keby bolo plné ihiel,“povedal. „Dokonca aj plachty ma boleli. Začal som strácať schopnosť chodiť.“

Zakrátko povedal, že začal padať do tranzu, rúhať sa a hovoriť neznámymi jazykmi. Doktori mu nevedeli vysvetliť, čo sa deje.

Angelovo zdravie bolo tak chabé, že prijal posledné obrady na štyroch rôznych príležitostiach. Vďaka pomazaniu sa jeho zdravotný stav zlepšil, preto sa začal s mimoriadnou oddanosťou modliť Korunku Božieho milosrdenstva.

V roku 2004 sa zúčastnil prednášky v mexickom meste Morelia, kde ukrajinský kňaz vysvetľoval jeho prípad.

„Povedal som mu, čo sa mi stalo a ako zle som sa cítil. Relikviou Otca Pia sa dotkol mojej hrude a ja som uvidel zvláštne svetlo, ktoré ma obklopilo,“ spomína si.

„Zacítil som úžasný pokoj. Ale zároveň som si všimol, že niečo vo mne začalo škriabať. Niečo ma zrazilo na zem a začalo sa to prejavovať. Nemohol som nič robiť, jeho prítomnosť bola silnejšia a ovládlo ma to.“

V ten deň Angel povedal, že bolo jasné, že je posadnutý a táto skúsenosť v ňom vyvolávala pocit strachu a „veľkej špiny.“

„Na začiatku moja rodina reagovala s nedôverou a aj teraz sú stále medzi mojimi súrodencami skeptici, ktorí veria, že to, čím som trpel, bol výsledok psychologickej nerovnováhy,“ vyhlásil.

Spočiatku kňaz v Mexiku vykonal štyri alebo päť exorcizmov na Angelovi. Počas jedného z nich sa kňaz opýtal, ako zlý duch doňho vstúpil a on povedal, že počas kliatby, ktorú niekto na neho uvrhol.

Angelovo zdravie sa zhoršovalo aj napriek niekoľkým exorcizmom. Nebol schopný pracovať a musel zatvoriť svoju reklamnú spoločnosť. Bol nútený predať svoj dom aby podporil manželku a dve deti.

Avšak, nedávno mal sen, v ktorom videl pápeža Františka „oblečeného v červenom a modliaceho sa s kadidlom v ruke. Bol obklopený biskupmi a kardinálmi.“

Spočiatku tomu neprikladal veľkú váhu, ale keď sa zobudil, zapol televíziu a uvidel „sv. omšu s pápežom, ktorý bol oblečený v červenom, mal kadidlo v ruke a bol obklopený biskupmi a kardinálmi.“

„Zrazu ma napadla myšlienka: Musím ísť do Ríma?“ povedal.

Hoci Angel bol kvôli jeho chorobe nerozhodný, nakoniec sa rozhodol vycestovať do Ríma s kňazom, ktorého poznal.

Čítal knihu „Posledný exorcista,“ ktorú napísal otec Amorth. Uvádza sa v nej, že pápež Benedikt XVI a Ján Pavol II vykonávali exorcizmy a modlitby oslobodenia pre posadnutých ľudí.

Otec Amorth bol svedkom pápežovej modlitby nad Angelom a na ďalší deň povedal, že „niet pochýb, že bol posadnutý.“

VIDEO Z EXORCIZMU Angela pápežom Františkom!

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.