Adoptovali dieťa, ktoré bolo pre iných kliatbou

7,218
Kultúra života

Deväť mesiacov nosila Adama v lone jeho biologická matka. V bezpečí s ňou bol až do dňa, keď sa narodil. Krátko po jeho narodení ho v istej indickej nemocnici opustila. Narodil sa totiž s ťažkými fyzickými deformáciami.

Nikto z jeho rodiny ho nechcel. Ani jeden z nich mu neotvoril svoje srdce či domov. Bol dieťaťom, ktorého život veľa ľudí považuje za nehodný žitia.

Keď lekári Adamovej rodine povedali, že nemôžu ich dieťa len tak opustiť, ich odpoveď bola dosť úprimná. Jeho rodina odpovedala, že ho zabijú. V jeho dedine by ho otrávili. Tak Adam ostal v nemocnici a čakal na svoju pravú rodinu. Dlho čakať nemusel.

V tej istej nemocnici bol mladý pár, manželia zosobášení ešte len 6 mesiacov – Raja Paulraj, nemocničný psychiater a Jessica Cookseyová Paulrajová, zdravotná sestra a učiteľka ošetrovateľstva. Dopočuli sa o tomto opustenom dieťati a vybrali sa za ním.

Paulrajovci sa do Adama zamilovali na prvý pohľad. Lekári im povedali, že nebude žiť dlho, možno len zopár týždňov. Mladý pár si ho však aj tak adoptoval. Jessica píše na svojom blogu:

Ako sme čítali 8. kapitolu Pavlovho listu Rimanom, stáli sme pred faktom, že i my sami sme boli adoptovaní ako Jeho synovia a dcéry. A keď v našej nemocnici opustili Adama kvôli jeho závažným fyzickým deformáciám, uvedomili sme si realitu nášho vlastného duchovného stavu pred našou adopciou a do reality Jeho extravagantnej, obetujúcej sa lásky, ktorá nás adoptovala a vykúpila.

Adam bol diagnostikovaný s BPS (Bartsocas-Papas Syndrome), zriedkavým ochorením, ktoré so sebou prináša rôzne fyzické abnormality. Narodil sa bez očných viečok a nosa, s ťažkým rázštepom podnebia a pery, so závažnými abnormalitami rúk a so zrastenými nohami. Jeho mozog, pľúca a srdce sú zdravé. Väčšina detí s týmto ochorením zomrie už v maternici alebo krátko po narodení. Vo svete existuje len 24 známych prípadov. Rajovi a Jessice povedali, aby sa jednoducho Adamovi snažili poskytnúť pohodlie, aby veľmi netrpel.

Pár sa však obrátil na zopár svojich priateľov a e-mail adresovaný jednému takému priateľovi z UNC Hospitals v meste Chapel Hill spôsobil zázrak. Do dvoch mesiacov od narodenia absolvoval Adam v Severnej Karolíne prvé kolo operácií. Tie zahŕňali zákrok, vďaka ktorému už má viečka, aby sa tak zabránilo strate zraku, a nasledoval ďalší zákrok, v ktorom mu operovali rázštep pery.

Tieto operácie však boli nákladné. Už po niekoľkých dňoch bol však založený fond Baby Adam Fund a rýchlo sa vyzbieralo viac ako 140 000 dolárov na pomoc Rajovi a Jessice, aby mohli Adamovi poskytnúť zdravotnú starostlivosť, ktorú potrebuje. V skutočnosti i napriek zlej prognóze v priebehu niekoľkých týždňov oslávi Adam dva roky. Okrem toho sa stal starším bratom.

Len začiatkom septembra podstúpil Adam operáciu podnebia. To prináša nádej, že bude schopný jesť a hovoriť. V budúcnosti bude namiesto nôh a rúk musieť používať protézy. Ale aj bez týchto darov má Adam – dieťa, ktoré vlastná rodina vnímala ako prekliatie – lásku a radosť. Je plný energie, naťahuje sa so svojím bratom a je taký istý ako ktorýkoľvek iný chlapček.

V interview pre miestny spravodajský kanál ABC Raja hovorí:

Ja Adama vidím ako niekoho takého krásneho. Často pozeráme na abnormality, ale unikajú nám tak krásne veci, ktoré sú za týmito takzvanými abnormálnymi vecami.

Jessica a Raja sú obyčajní ľudia, ktorí nasledovali Božie volanie pre nich určené. Uvideli dieťa, ktoré potrebovalo lásku, domov, rodinu a oni mu toto všetko poskytli. Týmto skutkom je tento pár dokonalým príkladom skutočného pro-life ducha. Ducha, ktorý vníma každý život ako cenný, nádherný a hoden žitia.

Každý je niekým chcený.

Adam bude potrebovať omnoho viac operácií, ale pretože ešte nie je americkým občanom, nemá zdravotné poistenie. Ak by ste chceli pomôcť Jessice a Rajovi, aby naďalej mohli Adamovi poskytovať starostlivosť, môžete podporiť ich Baby Adam Fund.