400 miliónov stratených životov kvôli politike jedného dieťaťa

2,064
Kultúra smrti

PEKING, 27. júla 2012, (LifeSiteNews.com) – Americkí vládni predstavitelia a prolife aktivisti minulú jeseň oznámili, že v dôsledku uplatňovania čínskej politiky jedného dieťaťa sa nenarodilo 400 miliónov ľudí. Teraz toto číslo potvrdila samotná Čína - konkrétne Čínska Komisia pre Národnú Populáciu a Rodinné Plánovanie na svojej webstránke.

Minulý október čínsky vládny tlačový orgán People’s Daily tvrdil, že politika jedného dieťaťa „zabránila 400 miliónom pôrodov a spomalila „deň 7 miliard” o päť rokov. Avšak pripustil, že výsledkom je „oslabovanie tradičnej funkcie rodiny … rodiny sú tvorené staršími luďmi a existuje obrovské množstvo rodín s jedným dieťaťom.”

Nariadenia kontroly populácie, ktoré niekedy nútia ženy do mnohonásobných potratov proti ich vôli, sa dostali do popredia s oslobodením aktivistu za ľudské práva Chena Guangchenga a obrazom tehotnej Feng Jianmei ležiacej vedľa jej nútene potrateného dieťaťa.

„Štyri stovky miliónov životov bolo stratených rovnako ako dieťa Jianmei,” poznamenal zakladateľ ChinaAid a prezident Bob Fu v interview pre Baptist Press. „Dokonca v tomto týždni sme sa dozvedeli o ďalších príbehoch ako jedna matka musela ísť na nútený potrat dva dni pred termínom pôrodu….Toto sa deje už 30 rokov a iné prípady sú ešte brutálnejšie ako to, čo zažila Feng Jianmei.

Kritici hovoria, že táto politika je nielen neľudská, ale aj ekonomicky sebazničujúca. Starnúca populácia povedie k masívnej strate práceschopného obyvateľstva, čo ukončí čínsky fenomenálny ekonomický rast.

Podľa People’s Daily čínska vláda dúfa, že „si udrží mieru plodnosti okolo 1,8.” Avšak momentálna miera plodnosti je 1,55, čo je menej ako 1,6 v roku 2010.

Wang Feng, riaditeľ centra Brookings-Tsinghua pre Verejnú Politiku odhadol, že do roku 2050 bude jedna štvrtina všetkých Číňanov dôchodcovia a polovica populácie bude mať viac ako 50 rokov.

Ge Yanfeng, Yu Dong a Zhang Bingzi z Centra pre Výskum Rozvoja Štátnej Rady vyzvali k zavedeniu politiky dvoch detí „tak rýchlo ako je to len možné.”

Ale Bob Fu, kresťan, verí, že ciele národnej politiky nie sú dostatočná motivácia.

„Myslím si, že Číňania sa potrebujú zobudiť a bojovať o svoj dôstojný život,” povedal. „My Američania musíme žiadať našich zvolených vládnych predstaviteľov, aby ukončili  posielanie  financií do OSN (Populačného fondu OSN), aby mohlo byť zachránených viac životov.”