24-ročný Justin zdieľa spomienky pred svojím narodením

1,320
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Dvadsaťštyriročný Justin Smith sa ihneď potom, čo dopozeral video o pro-choice a potrate, rozhodol, že sa na svojej facebookovej stránke formou videa podelí s druhými ľuďmi o svoje osobné spomienky zvnútra maternice.

Smith, vedúci chvál v baptistickom kostole Thomasa Roada na Liberty University vo videu vysvetľuje čo sa stalo, keď sa ho mama so sestrou opýtali, na čo si vo svojom živote spomína ako na úplne prvú vec.

Nemyslím si, že mi uveríte“, povedal Smith, no jeho mama nástojila na tom, aby pokračoval, a tak hovoril ďalej: „Spomínam si, ako som bol v tvojom vnútri; na ten matný, modravý svit, vidím pred sebou obrysy svojich rúk a akoby som sa vznášal v modrastom, éterickom prostredí; tento výraz síce nezvyknem používať, no vyjadruje čo cítim“, popisuje.

Nad sebou vidím veľké jasné svetlo, svoje ruky a počujem hlasy ľudí, ako sa rozprávajú, nezreteľne, akoby mumlali ... a to je všetko, na čo si spomínam. Vidím to však úplne jasne a stále si to pamätám. A mám už 24 rokov“, dodáva Justin.  

Justinovu mamu jeho rozprávanie, ako sám povedal, „veľmi rozrušilo“.

Povedala mu, že keď s ním bola v 20. týždni tehotenstva, objavili jej lekári na vaječníku nádor o veľkosti grapefruitu, ktorý rástol a ohrozoval dieťa. Podstúpila neodkladný chirurgický zákrok, pri ktorom jej vyoperovali nádor, a práve toto si Justin veľmi dobre pamätá.

Mamu otvorili, mňa spolu s maternicou, v ktorej som bol vytiahli a položili hore na jej brucho, pod to veľké chirurgické svetlo, kde som bol počas celej operácie. Mamu však nemohli uspať, pretože by ma to mohlo ohroziť, a tak bola celý čas pri vedomí“, hovorí Justin. „Nad pásom mala záves, hľadela priamo do toho veľkého svetla a okolo sa ozývali hlasy lekárov a sestier ´skalpel ... sutury ... a podobne“. A mama si v tej chvíli uvedomuje, že mi o tom nikdy nerozprávala.“

Nemal som ani poňatia, že sa čosi také niekedy stalo“, povedal Justin. Nevie, akú odozvu bude mať jeho príbeh, koho a ako ovplyvní. A ľudia už reagujú:

„Vďaka za to, že si sa o svoj príbeh podelil aj s nami! Je to sila a ja verím, že Boh si ho použije, aby sa dotkol sŕdc ľudí ... Všetko, čím prechádzame, sa deje z nejakého dôvodu“, hovorí Lesslie Mopositová.

„Na oddelení urgentnej chirurgie už pracujem ako zdravotná sestra 30 rokov“, hovorí Barb Degenová, „ale ešte nikdy som nepočula čosi podobné. A som absolútne presvedčená, že to je tvoja úplne prvá spomienka v živote.“

Smithovo video už videli online tisícky ľudí.

Máte podobný zážitok? Dajte nám vedieť vo FB komentoch!