„Pro-life je genocída!“ kričali kostrami pokreslené aktivistky Femenu počas pochodu za život v Španielsku

1,914
Kultúra smrti

MADRID – Polonahé aktivistky Femenu, s tvárami pomaľovanými kostrami a sloganmi „vaša morálka, moja smrť“  napísanými na telách, napadli pro-life zhromaždenie v Španielsku, ktoré sa konalo v nedeľu 23. marca.

Samoštylizované ako „femo-teroristky“ kričali „Pro-vida genocida!“ (Pro-life je genocída), keď prerušili pochod za život odohrávajúci sa na slávnom madridskom námestí Puerta del Sol v nedeľu dopoludnia, uvádza správa uverejnená v The Local.

Organizátori pro-life zhromaždenia „Sí a la vida“ (Áno životu) tvrdia, že sa na pochode zúčastnilo až  100,000 ľudí.

„Nemôžeme dovoliť, aby denne umieralo 300 detí,“ povedala pre španielsku tlačovú agentúru Europa Press Lorena Díazová, hovorkyňa španielskej pobočky organizácie  Right to Life.

„Potrebujeme 280,000 detí, ktoré sú obeťami potratov, živé ako súčasť našej generačnej výmeny,“ povedala Díazová.

The Local informoval, že diváci prejavovali voči groteskne pomaľovaným ženám hnev, keď policajti zatýkali polonahé páchateľky za verejné pohoršovanie.

Podľa web stránky Femenu, útok „mŕtvych sextrémistiek“ bol myslený ako „perzonifikácia pomsty všetkých žien znásilnených Gallardonovým zákonom,“ narážajúc na návrh španielskej vlády, ktorý chce obmedziť liberálny potratový zákon prijatý v roku 2010 predchádzajúcou socialistickou vládou.

Skupina svoje odsúdenie mieri aj na „fašistické skupiny ako je HazteOir [španielska pro-rodinná a pro-life organizácia] alebo katolícke skupiny z Európy a Španielska, mládežnícke organizácie neo-nacistov.“

Vo februári polonahé aktivistky napadli madridského arcibiskupa, kardinála Antonia Rouca Varelu, keď prichádzal v nedeľu do kostola.

Feministky hádzali na kardinála spodnú bielizeň a tlačili sa naň svojimi odhalenými prsníkmi kričiac „potrat je posvätný“ a iné vulgarizmy ako spôsob vyjadrenia svojho nesúhlasu s cirkevnou a vládnou opozíciou voči potratom.

Po tomto incidente, Alberto Ruíz-Gallardón, španielsky minister spravodlivosti a hlavný podporovateľ reformného zákona o potratoch, povedal pre tlač, že útok na kardinála bol „hanebný.“

Ešte predtým vo februári vyhlásil: „Žiadne útoky, krik či výsmech nemôžu prinútiť tohoto ministra odstúpiť od naplnenia záväzku ... regulovať práva žien ale aj práva počatých a nenarodených.“